Home Zwinregio West-Vlamingen zijn krachtdadiger tegen de covid bedreiging

West-Vlamingen zijn krachtdadiger tegen de covid bedreiging

Onze provincie is de enige provincie waar de R-waarde nu al 2 dagen op rij onder de 1 zit. Die waarde staat voor het aantal mensen dat je kan besmetten als je COVID-19 hebt opgelopen. In Antwerpen is dat bijvoorbeeld dubbel zoveel. 

West-Vlaanderen heeft tijdens de hele epidemie een eigen karakter gehad”, zegt viroloog Boudewijn Catry. “De laatste 4 à 5 dagen zijn er minder besmettingen en minder mensen in het ziekenhuis opgenomen, maar het is veel te vroeg om te juichen. We moeten zeer voorzichtig blijven.”

Boudewijn Catry

“Er zijn in juni een aantal opflakkeringen geweest in West-Vlaanderen”, zegt Catry nog. “We zien dus een actie-reactiepatroon vanaf juni. Door een snelle en krachtdadige aanpak is waarschijnlijk erger voorkomen.” Het zit waarschijnlijk in de West-Vlamingen ingebakken om kordaat te reageren op mogelijke negatieve invloeden. Waarmee we ons strikter aan de covid-regels houden. Vandaar ook de algemene frustratie wanneer toeristen en tweede verblijvers te laks omgaan met de richtlijnen. Het ligt in ons karakter om daar tegenin te gaan.

1 REACTIE

  1. Dit is inderdaad goed nieuws, een West-Vlaming is altijd vlijtig geweest. Maar er is nog beter nieuws. Het aantal nieuwe besmettingen die de regering ons meld zijn het aantal mensen die positief uit de PCR testen komen, dus een correct getal en geen leugen. MAAR in die testresultaten zitten mensen die een actieve virus hebben en mensen met een passieve (dode) virus. Deze laatsten hebben het virus officieel of onbewust gehad. We zijn bijna al 5 maanden bezig met deze rotzooi, dus zijn er logisch veel mensen met een dode virus. En dus veel minder echte besmettingen dan officieel gemeld. Maar de regering moet ons blijven bang maken. Waarom? Als deze vraag aan de pers stelt krijg je geen antwoord. Staatsgeheim.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met regen of buien. Na de middag wordt het droog en komen er opklaringen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima...

iearthfriendly.com uit Knokke-Heist maakt biologisch afbreekbare mondmaskers

iearthfriendly.com een ecologisch bedrijfje uit de Dorpsstraat hier in Knokke-Heist hecht veel waarde aan de gezondheid van de aarde en daarom verkopen we met...

Recente reactie van onze lezers