HomeZwinregioWesttoer tevreden met heropstart voor grote vakantiewoningen

Westtoer tevreden met heropstart voor grote vakantiewoningen

Het provinciebedrijf Westtoer is tevreden dat grote vakantiewoningen opnieuw kunnen starten met hun activiteiten. De beslissing van het Overlegcomité is goed nieuws voor de vele uitbaters. West-Vlaanderen telt ruim 165 grote vakantiewoningen (voor meer dan tien personen).

“De heropstart liet lang op zich wachten maar Westtoer heeft zich samen met deze sector fel ingezet om oplossingen te zoeken. De huidige beslissing biedt perspectief. De grote vakantiewoningen kunnen nu uitkijken naar een hoopvolle toekomst”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Volgens het nieuwe protocol met voorwaarden en de richtlijnen van het Overlegcomité  zijn groepen van meer dan 15 personen nu toegelaten. De datum van de heropstart is voorzien op 27 juni.

                                                                                        

Reizen in eigen land blijft ook dit jaar belangrijk. Grote vakantiewoningen zijn erg in trek bij families of vriendengroepen. Eerdere boekingen zijn tijdens de Covid-crisis noodgedwongen geannuleerd en kunnen nu opnieuw ingepland worden. Stefaan Gheysen, voorzitter van Logeren in Vlaanderen: “Grote vakantiewoningen zijn professioneel georganiseerd en kunnen perfect Coronaveilig opereren. Er is een apart protocol ontwikkeld dat alle ondernemingen respecteren. Deze logiesvorm beschikt ook over veel buitenruimtes en er is apart sanitair voorzien per bubbel. In totaal zijn over heel Vlaanderen ruim 600 vakantiewoningen voor meer dan tien personen.”

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers