18.2 C
Knokke-Heist

Westtoer’s Q-traject weer ‘up and running’ na 2 jaar pauze

Het Q-traject van Westtoer, de kwaliteitsopleiding voor toeristische organisaties in West-Vlaanderen, is weer in volle gang na een pauze van twee jaar. In februari slaagden 27 organisaties uit de reca-en logiessector, musea, attracties en toeristische infokantoren er succesvol in om de eindmeet van het Q-traject 2022-2023 te behalen. Gedurende een jaar zetten de enthousiaste deelnemers zich samen met het team in om de kwaliteit van de gastbeleving en -tevredenheid te verbeteren.

Als provinciebedrijf zet Westtoer sterk in op de ondersteuning van de toeristische sector. De ‘Corona-pauze’ werd gebruikt om het Q-traject achter de schermen bij te sturen en met een nieuwe aanpak te starten in maart vorig jaar. Na twee jaar konden eindelijk laureaten uit de vier regio’s in de bloemetjes worden gezet.

Door deel te nemen aan het Q-traject kiezen toeristische ondernemers er bewust voor om hun werking constant in vraag te stellen en de bril van de gast op te zetten. Ze willen weten wat hun gasten écht raakt, zodat ze hen altijd een optimale ervaring kunnen bieden. Ook wordt er gezocht naar het bestaansrecht/ de WHY van de organisatie.

Het traject omvat een samenwerking met een coach die de deelnemers begeleidt, een mystery visit en actieve bevraging van de klanten. Het volledige team wordt actief betrokken, want het zijn vaak de medewerkers die het meeste contact hebben met de klant.

“Als toeristische overheid willen wij iedereen die kwaliteit hoog in het vaandel draagt ten volle ondersteunen. We geloven er echt in dat we met het Q-traject een verschil kunnen maken en zullen hier de komende jaren dan ook blijven op in zetten”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme.

Binnen twee weken starten opnieuw een 25-tal enthousiaste ondernemers met het traject. Wil jij ook deelnemen aan het Q-traject? Kijk dan op de website van Westtoer voor meer informatie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen