16.9 C
Knokke-Heist

Wethouder Jack Werkman (Sluis) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf in Friesland

Tijdens een extra raadsvergadering van de gemeente Ooststellingwerf (Friesland) is Jack Werkman, wethouder bij gemeente Sluis, daar voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij op 17 april 2023 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf.

Jack Werkman werd geselecteerd door de vertrouwenscommissie van de raad, die de keuze had uit negentien kandidaten. De voordracht van de nieuwe burgemeester werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens een extra raadsvergadering. 

Jack Werkman begon zijn werkzame leven in het bedrijfsleven in verschillende commerciële functies. Inmiddels is hij al meer dan 20 jaar actief in de lokale en regionale politiek. Na een periode als raadslid en fractievoorzitter, werd hij ook statenlid. Vanuit zijn statenlidmaatschap bij de provincie Zeeland, stroomde hij in 2014 door naar de functie van wethouder en nu ook eerste locoburgemeester in de gemeente Sluis. 

De vervolgstap naar het burgemeesterschap ziet Jack Werkman als de figuurlijke kroon op zijn werk. Hij kijkt uit naar het burgemeesterschap in Ooststellingwerf, een plattelandsgemeente met ongeveer 26.000 inwoners. Een gemeente waarvan hij zegt: “Te midden van bossen en natuurgebieden met een verscheidenheid aan dorpen die elk hun eigen identiteit hebben, maakt Ooststellingwerf de ideale plek om goed te wonen, werken en recreëren”.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen