19.5 C
Knokke-Heist

Wielertoeristen uit Damme zwaargewond, motorrijder lichtgewond

Een tragisch ongeval vond zondagochtend plaats in Pittem, waarbij twee wielertoeristen uit Sijsele ernstig gewond raakten en een motorrijder lichtgewond. Het incident zorgt voor bezorgdheid onder lokale bewoners en roept vragen op over de verkeersveiligheid in de regio.

In het landelijke Pittem vond afgelopen zondag omstreeks 10:30 uur een noodlottig verkeersongeval plaats op de pittoreske Vijfstraat. Een groep van zo’n 20 wielertoeristen uit Sijsele, Damme, kwam in botsing met een 55-jarige motorrijder uit Wevelgem.

De motorrijder en het peloton wielertoeristen naderden elkaar vanuit tegenovergestelde richtingen, maar bij het passeren ging het vreselijk mis. Een 49-jarige man uit Damme en een 55-jarige vrouw uit Beernem kwamen hard ten val en liepen ernstige verwondingen op. Gelukkig waren hun verwondingen niet levensbedreigend.

Een MUG-team en ambulanciers waren snel ter plaatse om de nodige eerste hulp te verlenen aan de slachtoffers. De twee gewonde wielertoeristen werden overgebracht naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt voor verdere behandeling. De motorrijder, die lichtere verwondingen opliep, werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval veroorzaakte tijdelijk verkeershinder op de landelijke Vijfstraat, die plaatselijk voor enige tijd afgesloten werd. De zwaar beschadigde motor, die na de botsing in de gracht belandde, moest worden getakeld.

De precieze oorzaak van het ongeval is nog onbekend, en de lokale politie onderzoekt de zaak grondig. Dit tragische incident roept vragen op over de verkeersveiligheid in de regio en benadrukt het belang van voorzichtigheid op de weg, zowel voor wielertoeristen als voor motorrijders.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen