zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Wielerwedstrijd door Damme-centrum en Vivenkapelle

Nederland heeft de Elfstedentocht, België de Elfstedenronde. De West-Vlaamse wielerwedstrijd kreeg zijn symbolische naam omwille van de doortocht door evenveel steden. Op de erelijst pronken iconische namen als Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy en Freddy Maertens. Maar ondanks de passage van de grote vedetten verdween de wedstrijd van de kalender. In 2017 werd de Elfstedenronde na een afwezigheid van bijna 30 jaar van onder het stof gehaald. Met succes. Deze wind- en kasseikoers, met start en aankomst in Brugge, was met een beklijvend duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel meteen een schot in de roos. In de voorbije twee edities sprintte Tim Merlier naar de bloemen. Nog eentje en de snelle West-Vlaming kroont zich tot recordhouder. 

Op zondag 12 juni 2022 wordt de Elfstedenronde gereden. Deze wielerwedstrijd voor profrenners doorkruist Damme-centrum en Vivenkapelle 6 keer tussen 16 uur en ongeveer 18:40 uur.

Parcours

Het parcours op Dams grondgebied loopt van de

  • Damse Vaart-Zuid naar de
  • Kerkstraat
  • Vivensteenweg
  • Bradericplein
  • Sijselesteenweg en 
  • Brieversweg

Het parcours wordt afgesloten voor alle verkeer.

Parcours kruisen

Ter hoogte van het Bradericplein in Vivenkapelle is er mogelijkheid om het wedstrijdparcours te kruisen. Zo kunnen de inwoners van het ingesloten deel van Vivenkapelle en Damme hun woning bereiken. 

Parkeerverbod

Langs het parcours geldt een parkeerverbod. 

De Lijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen