19.5 C
Knokke-Heist

Wijk van de Toekomst” komt eindelijk in zicht in Damme

In november werd de voormalige legerkazerne in Sijsele eigendom van Stad Damme en het WVI, wat een belangrijke stap voorwaarts was in de realisatie van de Wijk van de Toekomst. Nu is er een consensus bereikt tussen Stad Damme, WVI en Rode Kruis-Vlaanderen over de afbouw van het noodopvangcentrum op de site, en wordt de procedure voor de aanstelling van een ontwikkelaar voor de site opgestart.

Stad Damme en WVI willen samen een plek creëren waar wonen, werken en recreatie met elkaar verweven zijn. Defensie zal instaan voor de kosten van sanering, en via een selectieleidraad en een procedure van concurrentiegerichte dialoog zal er gezocht worden naar een geschikte ontwikkelaar.

“Juist doordat we eindelijk eigenaar zijn geworden van dit domein, kunnen we deze volgende stap nemen”, aldus burgemeester Joachim Coens. “We zijn verheugd dat we na jaren van onderhandeling met Defensie nu eindelijk volle gas vooruit kunnen. Samen met WVI, die reeds tal van reconversieprojecten in de provincie deskundig begeleidde, kijken we reikhalzend uit naar kandidaat-ontwikkelaars.”

En voor degenen die zich afvroegen wanneer het noodopvangcentrum zou verdwijnen, geen zorgen: vanaf juni zullen geen asielzoekers meer toegewezen worden aan Sijsele en vanaf juli zullen er systematisch ongeveer 90 asielzoekers per maand verplaatst worden, zodat tegen eind 2023 de site volledig vrij is.

Wie weet, misschien kun je binnenkort je nieuwe droomhuis in de Wijk van de Toekomst vinden!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen