HomeCultuurWijzer op reis via het Reisinformatiecentrum Wegwijzer

Wijzer op reis via het Reisinformatiecentrum Wegwijzer

Reisinformatiecentrum Wegwijzer bundelt alle lokale inreisvoorwaarden voor 84 reisbestemmingen op een wereldkaart. De kaart toont per land of Belgische toeristen toegelaten zijn, of je een coronatest en/of quarantaine moet doen bij aankomst, welke formulieren je in orde moet brengen voor vertrek en of er uitzonderingen zijn voor gevaccineerden. 

Nu we weer naar het buitenland op reis mogen, betekent dat niet dat we zorgeloos naar onze favoriete bestemming kunnen reizen. Heel wat landen (of regio’s) stellen voorwaarden aan toeristen om het land te betreden.

In landen als Portugal, Noorwegen en de Verenigde Staten zijn Belgische toeristen nog niet toegelaten, terwijl in landen als Duitsland en Cuba toeristen welkom zijn als ze een coronatest en quarantaine doen. Bijna elk land stelt een gezondheidsverklaring of Passenger Locator Form als voorwaarde om het land binnen te mogen. In landen als Kroatië en Ecuador stelt een vaccinatiebewijs je vrij van andere coronamaatregelen, terwijl Italië en Nederland geen uitzonderingen maken voor gevaccineerden.

Wegwijzer brengt overzichtelijk in kaart welke lokale inreisvoorwaarden gelden voor 84 landen. Het reisinformatiecentrum baseert zich daarvoor op officiële lokale overheidsbronnen en biedt alle informatie bondig aan in het Nederlands. 

Op de kaart verschijnt wekelijks een update van de inreisvoorwaarden voor elk land. De kaart biedt soelaas voor reizigers die het bos door de bomen niet meer zien of dringend op zoek zijn naar de juiste informatie. Bovendien bespaart het reizigers heel wat tijd in opzoekingswerk en is de kaart het geschikte platform om onbevestigde berichten af te toetsen.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers