maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist

‘Wildlife Photographer of the Year’ in Zwin Natuur Park

Van 25 juni tot en met 2 oktober 2022is de 57ste editie van de prestigieuze en wereldvermaarde tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year, een bruikleen van het Natural History Museum in London, te gast in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist).

Wildlife Photographer of the Year

De tentoonstelling toont een uniek ensemble van ruim 100 uitzonderlijke natuurbeeldendie de aandacht vestigen op het ontdekken, begrijpen en verantwoord omgaan met de natuur. Het gaat om de winnende beelden van de gelijknamige wedstrijd met meer dan 50.000 inzendingen van over de hele wereld. Deze buitengewone beelden brengen een hulde aan de diversiteit van de natuur en bieden een prachtig overzicht: van intieme dierenportretten tot ongerepte natuurlandschappen.

Reeds meer dan 50 jaarwordt ‘Wildlife Photographer of the Year’ door het Natural History Museum in Londen georganiseerd. Het is het meest prestigieuze fotografie-evenement in zijn soort.

Vlaamse laureaat

Vlaams natuurfotograaf Billy Hermanviel in de categorie ‘Dieren in hun omgeving’ in de prijzen, met het iconische beeld ‘Twin Peaks’. Vlak voor de coronacrisis begon, was hij nog op reis in Patagonië, Chili. Hij maakte het beeld twee dagen voor ons land op slot ging.

De tentoonstelling is inbegrepen in de toegangsprijs van het Zwin Natuur Park.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen