maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Winnaars van de Korte Ketenwedstrijd 

Heel wat inwoners en bezoekers van onze gemeente hebben kennis gemaakt met de Knokke-Heistse Korte Keten via de fietskaart ‘Fietsen door de polders’. Wie een product kocht bij een deelnemende landbouwer, kreeg een stempel op zijn/haar spaarkaart. Wie 3 verschillende stempels op zijn deze kaart verzamelde en die in de doos stopte bij één van de deelnemende landbouwers, maakte kans op een heerlijke prijs, namelijk een pakket vol hoeveproducten en waardebonnen.  

Een onschuldige hand trok 5 winnaars uit de formulieren. Dit zijn: 

  • Marijke Willockx uit Heffen 
  • Annemie Goddaert uit Gent 
  • Frank Vereecke uit Gent 
  • Cathy Dejaeger uit Knokke-Heist 
  • Shana Brams uit Knokke-Heist 

92 Knokke-Heistse ondernemers staan in voor de landbouwproductie 

Knokke-Heist is gekend als een kustgemeente maar ook hier is nochtans nog heel wat landbouw aanwezig. 55% van de oppervlakte van de gemeente is in landbouwgebruik. En er zijn nog 92 bedrijven die instaan voor de landbouwproductie. Naast de productie van teelten en dieren zetten ook heel wat bedrijven in op toerisme en thuisverkoop. 

Korte Keten 

Korte Keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen