maandag, april 15, 2024
HomekneistitvWinterbar in Scharpoord: een Hartverwarmend Succes

Winterbar in Scharpoord: een Hartverwarmend Succes

Deze winter heeft de winterbar in de foyer van het cultureel centrum Scharpoord, gerund door de vrijwilligers van Brick by Brick, opnieuw bewezen dat solidariteit en gezelligheid hand in hand gaan. Met een opbrengst van maar liefst 14.700 euro was de bar, die open was van 18 december 2023 tot 3 januari 2024, een groot succes.

De Missie van Brick by Brick

Brick by Brick is een vzw die zich inzet voor kinderen met een beperking, door het ondersteunen van instellingen en initiatieven die deze doelgroep ten goede komen. De keuze om de opbrengst van de winterbar aan deze organisatie te doneren, onderstreept de maatschappelijke betrokkenheid van de initiatiefnemers.

Een Divers Programma voor Jong en Oud

Het evenement bood meer dan alleen een drankje aan de bar. Op 22 december 2023 zette DJ Paul de foyer in vuur en vlam met een After-Work-party, waarbij de muziek om 19.00 uur werd gedimd om de activiteiten in Scharpoord niet te verstoren. Karaoke-liefhebbers kwamen op 27 december aan hun trekken, terwijl Sugar and Spice op 29 december zorgden voor een muzikaal afscheid van het jaar. De afsluiting van Lichtjesdag door de Gezinsbond vond plaats op 2 januari, met een finale viering op 3 januari om 18.00 uur.

Extra’s bij de Winterbar

Een speciale vermelding verdient de winteractie van Brick by Brick, waarbij bezoekers champagne en pralines konden bestellen. Deze bestellingen konden gedurende het evenement opgehaald worden, wat bijdroeg aan de feestvreugde en de fondsenwerving.

De winterbar in Scharpoord heeft met haar succesvolle editie van 2023-2024 aangetoond dat een combinatie van plezier, gemeenschapszin en een goed doel een krachtige formule is. De inzet van de vrijwilligers en de steun van de gemeenschap hebben niet alleen een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het werk van Brick by Brick, maar hebben ook de harten van velen verwarmd tijdens de koude winterdagen.