dinsdag, april 16, 2024
HomeDammeWintersfeer in Damme: Magische Creaties van Frederiek Van Pamel Sieren Stad

Wintersfeer in Damme: Magische Creaties van Frederiek Van Pamel Sieren Stad

De kerstvakantie in Damme wordt voor de zesde keer op rij een magische periode dankzij de sfeervolle inbreng van Brugse sfeermaker Frederiek Van Pamel. Met meer dan 13.000 bezoekers vorig jaar, belooft Wintersfeer in Damme ook dit jaar een groot succes te worden.

Nog tot met 7 januari 2024 transformeert Damme onder de creatieve leiding van de internationaal gerenommeerde bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel. Zijn unieke creaties zullen de historische locaties zoals het Sint-Janshospitaal en de Onze-Lieve-Vrouwekerk op een bijzondere manier tot leven brengen.

Schepen Rik Strubbe benadrukt het belang van het evenement: “We streven ernaar de belevingswaarde tijdens de winterperiode te verhogen. Dit komt niet alleen ten goede aan bezoekers, maar ook aan lokale horecaondernemers en handelaars.” Dit initiatief past in de strategie van het stadsbestuur om het publieke domein en het erfgoed van Damme te versterken.

Burgemeester Joachim Coens voegt hieraan toe: “Dit winterevenement benadrukt de historische waarde van onze stad en brengt kunst en sfeer samen tijdens de donkere winterdagen. Het past perfect bij het beeld van Damme als een gastvrije en rustgevende stad.”

Frederiek Van Pamel is ook dit jaar weer enthousiast over zijn bijdrage: “We leggen de nadruk op sfeer. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk komt een monumentale installatie en het Sint-Janshospitaal wordt opnieuw sfeervol ingericht.”

Wintersfeer in Damme is dagelijks toegankelijk tot en met 7 januari 2024, van 10:00 tot 18:00 uur. Let op: op 24, 25, 31 december en 1 januari gelden aangepaste openingstijden. Op 28, 29 en 30 december zijn er speciale nocturnes tot 21:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur voor € 6 of online voor € 5. Inwoners van Damme genieten van een gereduceerd tarief van € 3.

Bezoekers kunnen zich dus verheugen op een unieke ervaring vol sfeer en historische schoonheid in Damme, mede mogelijk gemaakt door de artistieke visie van Frederiek Van Pamel. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een betoverende winterbeleving.