15 C
Knokke-Heist

Wisselende wolkenluchten en veranderende windrichtingen

Vandaag kunnen inwoners een combinatie van zonneschijn en wolken verwachten, maar helaas, vanaf de middag gaat het over in een grijze lucht met regen. We kunnen een temperatuur van ongeveer 18 graden verwachten. Houd rekening met verminderd zicht tijdens regenbuien. Die westzuidwestenwind van vandaag? Die neemt toe in kracht.

Morgenochtend kan er nog een enkele bui vallen. Echter, na de lunch kan het landschap oplichten met verbredende opklaringen, en ja, het blijft droog. Met de thermometer die mogelijk 21 graden aantikt, zou het een relatief warmere dag kunnen zijn. Maar pas op voor die zuidzuidwestenwind, want hij blijft krachtig waaien.

Donderdag wordt een vochtige start met regen, maar gaandeweg de dag kunnen we wisselvalligheid met buien verwachten. Met temperaturen tussen 17 en 18 graden, is het raadzaam een paraplu bij de hand te houden. De wind? Die komt uit het zuiden maar verschuift later naar het westen.

Op vrijdag zijn er momenten van zonneschijn, maar ook enkele intense buien, mogelijk vergezeld van donder. De temperatuur blijft rond de 17 graden schommelen. De zuidzuidwestenwind laat zijn aanwezigheid weer voelen en waait vrij krachtig.

De zaterdag start variabel met bewolkte momenten en regen. Goed nieuws voor de namiddagplanners: het droogt op met meer heldere perioden. De temperatuur blijft consistent rond 17 graden. Qua windrichting zwaait het pendulum van zuidwest naar westnoordwest.

Langetermijnverwachting: Het ziet ernaar uit dat vanaf zondag 24/09 tot en met donderdag 28/09, het Europese continentale hogedrukgebied een noordwaartse trekking maakt. Dit betekent dat de invloed van de Atlantische storingen afneemt, waardoor de regio droger en aangenamer weer kan verwachten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen