HomeKnokke-HeistWK wielrennen ook op de kneistse scholen

WK wielrennen ook op de kneistse scholen

Knokke-Heist kijkt intussen reikhalzend uit naar de UCI 2021 Road World Championships, het WK wielrennen dat wordt georganiseerd van 18 tot 26 september 2021. Niet alleen mogen we met gepaste fierheid dit grote wielerfeest ontvangen in onze gemeente met tijdritten van Knokke-Heist naar Brugge (19-22 september), het WK wielrennen komt nu ook naar onze scholen. En dit naar aanleiding van de feesteditie van het WK dat dit jaar aan zijn 100ste editie toe is. Laat de wielergekte maar losbarsten dus in de Kneistse scholen!  

Educatieve bundels basis- en secundair onderwijs 

Hoe kan je de schooljeugd beter onderdompelen in het wielrennen dan met een reeks toepasselijke “wielerlessen”? De WK-organisatie en MOEV stelden vier bundels samen die leerkrachten kunnen gebruiken om de klas tal van aspecten van het wielrennen en het fietsen bij te brengen. 

Wielergekste School 

De WK-organisatie gaat op zoek naar de wielergekste school van Vlaanderen. Er zijn vijf opdrachten die kunnen uitgevoerd worden. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury en de winnaar mag naar het WK én krijgt een fietsinitiatie op het Sven Nys Cycling Center. 

Profwielrenster Jesse Vandenbulcke en belofterenner Thibau Nys zijn de ambassadeurs van de Wielergekste School.

De leerlingen van de winnende school kunnen in levenden lijve het WK bijwonen en krijgen een fietsinitiatie in het Sven Nys Cycling Center. Ook snel zijn is – net als in het WK – belangrijk: de eerste 50 ingeschreven scholen ontvangen sowieso 60 unieke “Wielergekste School“ wielerpetjes. 

 
Platform vol acties  Dat is nog lang niet alles! MOEV, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en het Octopusplan hebben nog meer acties uitgewerkt rond de thema’s wielrennen en fietsen als vorm van actieve verplaatsing in de schoolcontext. MOEV biedt scholen op de

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers