17.6 C
Knokke-Heist

Verontschuldigingen na ‘Flodder-effect’-Uitspraak

Afgelopen week verzamelden bijna duizend inwoners van Ravelingen zich voor een belangrijke informatieavond over toekomstige bouwprojecten in de regio. De avond, geleid door directeur Stadsontwikkeling Jan Van Coillie, bood uitleg over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dorpskern Heist en een nieuw bouwproject tussen de Hendrik Consciensestraat en de Pannenstraat in Knokke-Heist.

Excuses waren echter nodig nadat Stefaan Keirse tijdens de tweede sessie voor ophef zorgde met zijn opmerking over het “Flodder-effect” in relatie tot betaalbare woningen in het Zoute.

Keirse wilde naar eigen zeggen eigenlijk aangeven dat het gemeentebestuur geen villa’s moet bouwen in een straat met rijwoningen, maar ook geen appartementsgebouwen in een residentiële villawijk. Daarnaast zijn de gronden in het Zoute simpelweg te duur voor de gemeente om betaalbare projecten te realiseren. Door de regionale televisiezender Focus werd deze ongelukkige uitspraak volgens het gemeentebestuur echter uitvergroot in de slotzin van hun reportage over de infosessies, waardoor de vergelijking met de familie Flodder weer opdook. Keirse heeft zich nu publiekelijk geëxcuseerd voor dit incident.

“In de eerste sessie waren er al vragen gesteld over waarom er geen betaalbare woningen in het Zoute worden gerealiseerd. Tijdens de tweede sessie wilde ik dit al tegenspreken in mijn presentatie en heb ik impulsief een ongelukkige term laten vallen. Het was absoluut niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen. Door de hele ophef op sociale media wordt het gemeentebestuur onterecht in een slecht daglicht geplaatst. Dit is zeer betreurenswaardig, aangezien het gemeentebestuur en mijn collega’s er alles aan hebben gedaan om de infosessies op 1 juni interessant en vreedzaam te laten verlopen. Ik neem dan ook volledige verantwoordelijkheid voor mijn persoonlijke uitspraak en wil mijn oprechte excuses aanbieden aan zowel mijn werkgever als aan de bevolking,” aldus Stefaan Keirse.

De opmerking van Keirse veroorzaakte op sociale media een storm van verontwaardiging. Veel mensen interpreteerden zijn uitspraak als minachtend tegenover degenen die hopen op betaalbare woningen in het Zoute. Het gemeentebestuur was genoodzaakt snel te reageren om de situatie te sussen en de reputatieschade te beperken.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen