HomeSportWTC Roadrunners terug van een fietsreis naar Calpe

WTC Roadrunners terug van een fietsreis naar Calpe

WTC Roadrunners hebben er een fietstocht opzitten naar Calpe. Begin mei vertrokken er 19 Roadrunners coronaproof op fietsreis naar Spanje. Alle deelnemers hadden een negatieve corona-test afgelegd en alles verliep volgens medeorganisator Tim Debrabandere corona-proof.

Calpe zelf ligt in een oranje zone dus geen quarantaine vereist bij hun terugkeer afgelopen dagen. Wanneer ze niet op de fiets zaten droeg iedereen een mondmasker, en zaten per 6 in open lucht. De terrassen sloten er ook om 22u.

Calpe is van oorsprong een vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een levendige badplaats met een mooie boulevard, lange, brede stranden en een moderne jachthaven. Dit fantastische oord voor wilerenners in Spanje wordt gekenmerkt door de hoge, indrukwekkende rots, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is.

Het oude centrum van Calpe is schitterend: pittoreske straatjes, kleurrijke, smalle steegjes met allerlei soorten trappetjes en traditionele vissershuisjes. Je komt tijdens een vakantie in Calpe ook talloze, leuke winkels en gezellige terrassen tegen en twee keer per week is er een markt. Ook ’s avonds is er in deze mooie badplaats aan de Costa Blanca genoeg te beleven. Je kunt dan lekker eten in één van de vele restaurantjes en voor de liefhebbers zijn er levendige bars en een aantal discotheken. Wat betreft hotels en appartementen vind je er verschillende soorten adresjes: van goedkope vakanties tot hotels met alles erop en eraan.

De voor Calpe zo kenmerkende rots, is een uniek natuurpark met schitterende flora en fauna; het Parque Natural Peñon de Ifach. Als je wil, dan kun je de rots, die ongeveer 332 meter hoog is, beklimmen. Je loopt dan over een wandelpad door het prachtige natuurpark en geleidelijk aan wordt het pad wat smaller, waarna je bovenop de berg aankomt. Vanaf hier kijk je uit over het strand en de haven van Calpe, prachtig om er te fietsen klinkt het bij de Kneistse Roadrunners.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers