Home Knokke-Heist WZC Dunecluze en Jorosoft uit KH slaan handen in elkaar voor een...

WZC Dunecluze en Jorosoft uit KH slaan handen in elkaar voor een nog veiliger bezoek aan het woonzorgcentrum

Op heel wat plaatsen is registratie noodzakelijk in het kader van contacttracing en al zeker in de woonzorgcentra. Voor vele centra een hele administratieve last met heel wat formulieren en extra papierwerk voor het onthaal. Daarvoor bedacht softwarehuis Jorosoft uit Knokke-Heist samen met WZC Dunecluze een efficiëntere oplossing. Ze pasten hun registratieapp ‘ZeroQ’ zodanig aan dat die vanaf nu ook heel vlot in woonzorgcentra kan worden gebruikt.

WZC Dunecluze (Koksijde) was vragende partij. “We vermijden met ZeroQ stapels administratie bij onze onthaalmedewerkers. Zij kunnen zich weer volledig focussen op onze bewoners en hun kerntaken. Een oplossing die ongetwijfeld ook bij vele van onze collega Woonzorg Centra gretig onthaald zal worden”, aldus directeur Jan Nagels.

De werking is heel eenvoudig. Aan de receptie van het woonzorgcentrum bevindt zich een tablet waarop een bezoeker zich snel kan registeren via z’n persoonlijk nummer. “We registreren meteen ook het bezochte kamernummer of persoon om een gedetailleerde tracing achteraf mogelijk te maken. Registratie via de app op de eigen smartphone is ook mogelijk en gebeurt d.m.v. een eenvoudige QR-code scan of 1 klik in de app. De bezoeker moet dus niet telkens opnieuw al z’n gegevens ingeven”, vertelt Geert Haeghebaert, zaakvoerder van Jorosoft.

De introductie van ZeroQ bij Dunecluze biedt eveneens een groot voordeel indien er zich effectief een coronabesmetting voordoet en dit dankzij het digitaal rapport. Mieke Compernol, onthaalmedewerker bij Dunecluze: “In geval van een besmetting hoeven we geen stapels papieren te doorzoeken en kunnen we heel doelgericht en precies werken.”

Directeur Jan Nagels ziet in ZeroQ alvast een oplossing op lange termijn. “Ik denk dat we nog jaren de bezoekers zullen moeten registreren. Met ZeroQ gebeurt dit heel snel en eenvoudig en de oplossing is aangepast aan oudere gebruikers. Bovendien zijn we zeker dat alles correct verloopt en wordt ieders privacy gerespecteerd. Als kers op de taart is een digitale oplossing natuurlijk ook een pak milieuvriendelijker.”

ZeroQ wordt reeds actief gebruikt in heel wat horecazaken en sportclubs. Voor de gebruiker (bezoeker) één app met snelle en eenvoudige registratie op heel wat locaties.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de zwinregio

Deze ochtend is het tijdelijk droog, maar nog voor de middag krijgen we opnieuw perioden met regen. De meeste neerslag valt 's avonds. Het...

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Recente reactie van onze lezers