19.5 C
Knokke-Heist

Zadeldieven slaan toe bij Stal Oostenhem in Knokke-Heist

Dieven slaan toe bij Stal Oostenhem in Knokke-Heist: Er werden meer dan tien springzadels gestolen ter waarde van 30.000 euro. De dieven zijn vermoedelijk zondagnacht aangekomen bij het afgelegen paardenpension en hebben diverse kasten opengebroken om de zadels te stelen.

Foto door ND-Photography

De uitbater van de stal had zijn klanten eerder gewaarschuwd om hun duurste zadels mee naar huis te nemen, maar toch werden ze gestolen. De dieven lijken specifiek op zoek te zijn naar springzadels, die ze waarschijnlijk op de zwarte markt of tweedehandssites in het buitenland willen verkopen. De uitbaters vermoeden dat het om dezelfde bende gaat die al meerdere paardenpensions heeft beroofd.

Stal Oostenhem is een pensionstal net buiten de bebouwde kom van Knokke-Heist waar ruiters en amazones terecht kunnen voor opleiding en begeleiding in dressuur en springen. Om wedstrijdruiter te worden, is een eigen paard nodig en op stal Oostenhem kan men enkel terecht met een eigen paard. De ervaren uitbater biedt advies en begeleiding bij de aankoop van een geschikt dressuur- of springpaard. Naast het opleiden van jonge ruiters en het africhten van paarden, biedt de stal ook de mogelijkheid om paarden te stallen tijdens vakanties in Knokke-Heist. Er is tevens een africhtings- en trainingsstal voor jonge jumpingpaarden.

Stal Oostenhem is een professioneel paardenpension in Knokke-Heist waar ruiters en amazones worden opgeleid in dressuur en springen. Eigenaar Kristof Vanhooren doet er alles aan om zijn klanten te beschermen tegen diefstal, maar de zadeldieven lijken steeds slimmer te worden. Wie zit er achter deze brutale diefstallen en waarom zijn ze zo specifiek op zoek naar springzadels? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontdek hoe Stal Oostenhem de veiligheid van zijn klanten probeert te waarborgen en waar het onderzoek naar de diefstallen zal leiden.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen