HomeKnokke-HeistDeelgemeente KnokkeZand van Albertplein gerecupereerd

Zand van Albertplein gerecupereerd

Aannemer Jan De Nul heeft van het gemeentebestuur de speciale toelating gekregen om tot 16 mei 2021 elke werkdag reeds vanaf 7 uur te starten met de werkzaamheden op het Albertplein. Momenteel graven 3 grijpkranen een grote bouwput voor de realisatie van een ondergrondse parking. Omdat uit bodemstalen blijkt dat het duinenzand nog altijd van prima kwaliteit is, zal dit hergebruikt worden als suppletie op de stranden ter hoogte van Surfers Paradise en De Lekkerbek in het Zoute.  

36 000 m3 voor stranden in het Zoute 

Van dinsdag 30 maart tot donderdag 1 april 2021 voeren 7 grote dumpers 6000 m3 zand aan op het strand van Surfers Paradise. Een rupsbulldozer van de aannemer en de gemeentelijke wiellader nivelleren vervolgens het aangevoerde zand. Op vrijdagmorgen 2 april 2021 worden de stalen rijplaten weer weggenomen op de Zeedijk.  

In de week van 12 april zijn er uitbraakactiviteiten voorzien op de werf zelf en verlopen er transporten via de Kustlaan. Na de paasvakantie wordt vanaf maandag 19 april 2021 nog eens 30 000 m3 zand op het strand van het Zoute uitgekieperd. De extra zandsuppletie moet het strand aan De Lekkerbek beter beschermen tegen mogelijke voorjaarsstormen. 

Zandsuppleties Duinbergen bijna afgewerkt  

Jan De Nul legt momenteel ook op het strand ter hoogte van de Zeerobbenlaan de laatste hand aan de zandsuppleties voor de stranden in Duinbergen. In de voorbije weken werd hier 900 000 m3 opgespoten via een sleephopperzuiger die in de haven van Zeebrugge lag aangemeerd.  

Volgend jaar voorziet het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) nog een grote zandsuppletie van 2,4 miljoen m3 op het strand van Knokke-Heist vanaf het Rubensplein tot aan de Lekkerbek in het Zoute.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers