Home Zwinregio Zeebrugge Zeebrugge beter in beeld met 56 nieuwe camera's

Zeebrugge beter in beeld met 56 nieuwe camera’s

Het lijkt er op dat Brugge er alles wil aan doen om de rust in Zeebrugge te laten terug keren. Zo krijgt de haven en het dorp er zo’n 56 nieuwe camera’s bij op 34 verschillende locaties. Burgemeester Dirk De fauw ziet het zelf als een extra wapen in de strijd tegen criminaliteit in de kuststad. Al hebben ANPR camera’s vooral effect op nummerplaten en minder op transmigranten die met het openbaar vervoer naar de kust komen. Ook in Knokke-Heist op de Zeedijk aan de havengrens duiken in de duinen ook steeds meer transmigranten op.

In de afgelopen weken kwamen er zoals vermeld in onze krant ook steeds meer klachten over transmigranten die criminele feiten pleegden in Zeebrugge. Ook zijn er nogal wat diefstallen in de haven zelf. Zo werden een aantal havenarbeiders betrapt bij een grootschalige diefstal van Whisky maar ook drugsfeiten zijn de haven niet vreemd.

Met de camera’s hoopt de politie om bewijsmateriaal tegen de daders te verzamelen, maar ook om te voorkomen dat transmigranten het havengebied binnendringen. Mogelijk kunnen de camera’s ook helpen om hun schuilplaats te ontdekken. 

De camera’s komen er langs de invalswegen naar Zeebrugge, op de Zeedijk, in het dorp zelf, maar ook in de haventerminals. Als het van gouverneur De Caluwé afhangt, dan worden ook de camera’s van de bedrijven in de haven mee opgenomen in het netwerk. Volgens Brugs burgemeester De fauw is dat plan echter minder realistisch aangezien alle camera’s 24/7 gemonitord moeten worden. Dat zou mogelijk een personeelsprobleem met zich mee kunnen brengen. 

1 REACTIE

  1. Dat is allemaal prachtig maar als er dan een aantal transmigranten “gesnapt” worden en naar het zogezegde “gerecht” gebracht worden lopen ze ’s anderendaags weer rond. Het is zoals in het Brusselse waar geboefte politieagenten in de val lokt om ze een rammeling te kunnen geven. Enkele uren later lopen de aangehouden schurken ook weer doodleuk rond, beginnen op een andere plaats met hun misdadige spelletjes en worden zo goed als alle zaken geseponeerd. Het “gerecht” is zo krom als wat of zijn die boefjes misschien vriendjes van bepaalde politici, rechters of magistraten? Wat zal er gebeuren als een agent(e) zijn/haar wapen trekt en vuurt op één van die leeglopers? De wereld zal weer te klein zijn en men zal de strengste straffen van ontslag tot twee jaar gevangenis eisen omdat die mens zijn/haar werk deed en misschien wel in doodsgevaar verkeerde.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Infrabel sensibiliseert rond veiligheid aan spooroverwegen in havens

Infrastructuurbeheerder Infrabel lanceert een nieuwe, sensibiliseringsactie rond veiligheid aan overwegen in havengebied. De actie richt zich op de grootste havens van België: Antwerpen, Zeebrugge...

BS miniMAKZ bekroond met Verkeer op School-medaille na verschillende verkeersprojecten

BS miniMAKZ uit Knokke-Heist werd door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens...

BS De Zeeparel waar lezen ook TOF! is

In BS De Zeeparel wordt er graag gelezen. Gedurende een aantal schooljaren wordt er ingezet op het project LIST (lezen is TOF). Leesplezier bevorderen...

Recente reactie van onze lezers