HomeZwinregioZeebruggeZeebrugge krijgt dispensers met gratis zonnecrème

Zeebrugge krijgt dispensers met gratis zonnecrème

Deze zomer organiseert Stad Brugge de preventiecampagne ‘Zonneplezier? Smeer hier!’. De campagne wil volwassenen, jongeren en kinderen sensibiliseren voor de gevaren van de zon en het belang van het beschermen van de huid.

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in ons land. Elk jaar heeft België ongeveer 39.000 nieuwe huidkankerpatiënten en dat aantal blijft jaar na jaar stijgen. Tegelijk is huidkanker de best geneesbare kanker op voorwaarde dat het tijdig ontdekt wordt. Een algemene bewustwording rond huidkanker is dus erg nuttig en kan een aanzienlijk verschil maken.

Stad Brugge verspreidt via de campagne drie belangrijke vuistregels:

blijf in de schaduw
bescherm je met kledij
smeer zonnecrème

Smeerpunten

Op sociale media en op de flyer worden alle tips verzameld. Bovendien kan men gratis zonnecrème vinden op een aantal smeerpunten in Brugge tijdens de zomer. Deze slimme palen zijn tegen vandalisme beveiligd en kunnen tegen een stootje. Verdacht gebruik wordt gemonitord. Als er een flesje wordt afgevuld, dan stopt het toestel bijvoorbeeld tijdelijk met werken.

Tijdens de maanden juli, augustus en september vindt men deze smeerpunten op ’t Zand en op de Zeedijk in Zeebrugge.

“We hebben gekozen voor locaties die gemakkelijk toegankelijk zijn en druk bezocht worden door de Bruggelingen. Op die manier bieden we de mensen niet alleen gratis zonnecrème aan, maar maken we hen ook bewust van het belang van het zich beschermen tegen de zon”, legt burgemeester Dirk De fauw uit. 

“Elke inwoner, bezoeker, toerist, voorbijganger kan zich tijdens de zomermaanden insmeren aan het smeerpunt, een intelligente dispenser die naast zonnecrème heel wat zonne-informatie bevat. Het online dashboard en het vrolijke ontwerp worden een eyecatcher in het straatbeeld”, aldus schepen van Welzijn Pieter Marechal.

Meer info over de campagne ‘Zonneplezier? Smeer hier!’ en over huidkankerpreventie: www.brugge.be/een-goede-gezondheid/huidkankerpreventie

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers