Home Haven / Zeebrugge Zeebrugge Zet Zich Schrap: Het Nieuwe Geheime Wapen tegen Havencriminaliteit

Zeebrugge Zet Zich Schrap: Het Nieuwe Geheime Wapen tegen Havencriminaliteit

0
253
  •  

In de haven van Zeebrugge gebeurt er iets spannends, iets wat de slechteriken slapeloze nachten gaat bezorgen. Maak kennis met Portwatch, het nieuwste snufje in de strijd tegen de onderwereld, specifiek ontworpen om het onze havencriminelen flink lastig te maken. De Belgische overheid heeft dit initiatief gelanceerd met een duidelijk doel voor ogen: een stevige vuist maken tegen drugscriminaliteit en andere misstanden die onze mooie havens teisteren. En ja, dat betekent ook Zeebrugge, de parel aan onze Belgische kust.

Anonieme Helden Gezocht

Peter Claeyssens, de topman bij het Federaal Parket, doet een oproep die klinkt als een heldenoproep in een actiefilm: “Ik roep iedereen op om verdachte situaties te melden.” Ja, je hoort het goed, iedereen kan nu in de huid van een undercover agent kruipen, zonder de risico’s. Want het mooie van Portwatch? Je blijft compleet anoniem. Dus, of je nu de kapitein bent van een gigantische olietanker, een lokale visser, of gewoon iemand die toevallig langs de waterkant struint, jouw ogen kunnen het verschil maken.

Eerder had elke haven z’n eigen Batman-signaal, maar dat was een rommeltje. Nu is er één centraal meldpunt voor Gent, Antwerpen, en ja, ook Zeebrugge. Een gat in de omheining? Een badge die van hand tot hand gaat? Portwatch is jouw go-to.

Waarom Dit Zo Brilliant Is

Luc Cap, een echte Sherlock Holmes bij de federale politie, legt uit waarom dit zo’n gamechanger is. Het komt erop neer dat mensen die iets verdachts zien, zich geen zorgen meer hoeven te maken over waar ze dat moeten melden. En de anonimiteit? Dat is de kers op de taart. Niemand wil de nieuwe vijand van de lokale misdaadbaas zijn, toch?

Alle tips gaan direct naar de politie, en voor de zaken die echt niet kunnen wachten, blijft 101 jouw beste vriend.

Dus, Zeebrugge, laten we samen de haven veiliger maken. Wie weet, misschien wordt jouw tip wel de sleutel in de strijd tegen de misdaad.

NO COMMENTS