HomeZwinregioZeebruggeZeebrugs militair domein wordt openbaar park

Zeebrugs militair domein wordt openbaar park

Een gedeelte van 3,3 hectare van het Kustpark Knapen wordt opengesteld voor het publiek. Eind mei vinden er openparkdagen plaats waar iedereen welkom is om het park te verkennen en wensen en ideeën over de toekomstige invulling te formuleren.

Het park, dat lange tijd door Defensie gebruikt werd, heeft een oppervlakte van acht hectare. Het leger stockeerde er brandstoffen onder de taluds die vandaag nog steeds zichtbaar maar ondertussen leeg zijn. Ook de loodsen herinneren ons aan het militaire verleden van deze plek. 
Burgemeester Dirk De fauw: “Een deel van 3,3 hectare wordt opengesteld. Hierbij lanceren we meteen ook een warme oproep aan de Zeebruggenaren om deze plek volop te verkennen, te gebruiken en hun voorstellen over de toekomst van dit kustpark met ons te delen.

Elke Zeebruggenaar krijgt straks een folder in de brievenbus met alle informatie over dit park. Daarin vindt de lezer een bevragingsformulier waarin men wensen en ideeën over de toekomstige invulling van het park kan formuleren. Het bevragingsformulier kan ook tot 31 juli online ingevuld worden via www.brugge.be/kustparkknapen.” 

Openparkdagen op 28 en 29 mei 

Op dit moment ligt het park er bij zoals de Stad het van Defensie heeft gekregen. “Een bewuste keuze, want het ontwerpteam wil alle ruimte laten voor de wensen en opmerkingen van buurtbewoners bij de opmaak van een definitief ontwerpplan”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Er kwam een belangrijke afsluiting naast de spoorlijn, maar er werd een gedeelte opengemaakt tussen de Kustlaan en de Veerbootstraat. Daarnaast komt er al wat parkmeubilair en vuilnisbakken en kan dit deel van de site tijdelijk en geleidelijk in gebruik genomen worden voor activiteiten.” 

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei is het volledige park (acht hectare) toegankelijk, want dan organiseert Stad Brugge openparkdagen met onder meer geleide wandelingenparticipatiesessies met de Zeebrugse scholen, bewoners en verenigingen. Naast een blik op de volledige site kan men ter plekke alle voorstellen en ideeën delen met het projectteam. Alle praktische informatie over die bezoekdagen vinden de buurtbewoners in de folder. 

Tegen eind dit jaar wil Stad Brugge, op basis van de input uit de enquête, de bezoekdagen en de activiteiten die al plaatsvinden in dit tijdelijke park, een voorontwerp klaar hebben dat opnieuw voorgesteld wordt aan de buurt. De bedoeling is om zeer snel werk te maken van de realisatie van een mooi, groen en levendig kustpark in Zeebrugge.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers