dinsdag, april 16, 2024
HomeCultuur"Zeefier": Een Poëtische Voorstelling van Theater Tieret en Desguin Strijkkwartet in Cultuurcentrum...

“Zeefier”: Een Poëtische Voorstelling van Theater Tieret en Desguin Strijkkwartet in Cultuurcentrum Scharpoord

Op dinsdag 9 januari 2024 om 20:00 uur presenteert Cultuurcentrum Scharpoord een bijzondere voorstelling: “Zeefier”, gebracht door Theater Tieret in samenwerking met het bekroonde Desguin Strijkkwartet. Deze unieke productie is een toonbeeld van artistieke samenwerking, waarbij het beloftevolle, internationaal erkende Desguin Strijkkwartet – winnaar van de Supernova Classics 2020 – zijn muzikale talenten bundelt met de theatrale kunsten van Theater Tieret.

“Zeefier” belooft een poëtische en aangrijpende voorstelling te worden die thema’s als aantrekking en afstoting, verlangen en gemis, evenals afscheid en thuiskomen, exploreert. Het stuk is toegankelijk voor een breed publiek, vanaf 12 jaar, en raakt aan actuele en universele thema’s zoals ecologische transitie, migratie en globalisering. De eenvoud van het verhaal zorgt ervoor dat deze complexe en relevante onderwerpen op een begrijpelijke en ontroerende manier worden gepresenteerd.

De voorstelling vertelt het verhaal van een gemeenschap die getekend is door afscheid. Jongeren wagen de oversteek naar een onbekende toekomst, terwijl de achterblijvers in spanning en hoop leven. De emotie van het stuk wordt versterkt door de dynamische en expressieve muziek van het Desguin Strijkkwartet, bestaande uit Wolfram Van Mechelen, Ludovic Bataillie, Rhea Vanhellemont en Pieter-Jan De Smet op cello.

Het spel van Hans Van Cauwenberghe en Joost Van den Branden, gecombineerd met het scenario en de tekst van Joost Van den Branden, belooft een diepgaande theaterervaring. “Zeefier” is meer dan een voorstelling; het is een reflectie op de tijd waarin we leven, met een boodschap die zowel jong als oud zal raken.

De tickets voor deze niet te missen culturele ervaring zijn geprijsd op € 18. Dit is een unieke kans om getuige te zijn van een voorstelling die niet alleen vermaakt, maar ook tot nadenken stemt over belangrijke maatschappelijke kwesties.