vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Zeezegening op 15 augustus 

In onze mooie badplaats Knokke-Heist werken, leven en genieten veel mensen van de zee. De zee is bron van inspiratie, plezier, schoonheid maar evenzeer van noeste arbeid om ons van hoogwaardig voedsel te voorzien. De zee is voor ons een zegen. Het is van de plaatselijke de rooms-katholieke gemeenschap een oude maar eveneens zinvolle gewoonte om zegen te vragen over de zee en over allen die ervan leven en genieten.  

De jaarlijkse Zeezegening vindt plaats in deelgemeente Heist op maandag 15 augustus 2022, het feest van O.L.V. Hemelvaart, Ster der Zee.  

De plechtigheden vangen aan om 10 uur in de Sint-Antoniuskerk in Heist met een dankmis. Aansluitend volgt een korte processie door de straten van Heist, begeleid door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist.  Omstreeks 11.30 uur, ter hoogte van het Vissershuldeplein, houdt parochieherder Philippe van den Driessche de eredienst van de Zeezegening. Klokslag 12 uur wordt de zee gezegend. De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het Visserslied.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen