Home Cultuur Zeezucht: de Redderstoel van Kris Martin

Zeezucht: de Redderstoel van Kris Martin

Woordkunstenares Maud Vanhauwaert wijdde in het kader van het beeldenpoëzieparcours ook een gedicht aan de Redderstoel van Kris Martin, een minimalistisch en strak kunstwerk op het Albertstrand vlakbij de Wandelaar in Duinbergen. De inox mirador is door de kunstenaar bewust opgesteld in de richting van de zeedijk en niet naar de zee.  

trekt de tijd in mij terug  

wanneer ik omkeer ik keer  

om juttend langs de vloedlijn 

langs mijn verbleekte vormpjes 

hier ben ik geboren ik kan 

zeggen ach ik heb de zee al  

achter de rug de oneindigheid 

hijgt in mijn nek waar is mijn 

schopje wie zwaait er nog  

als ik verder dan de boeien trek 

grootste schoot, wieg mij  

 Flyer met QR-code 

De volledige poëzieteksten kun je nalezen in de flyer. Deze is verkrijgbaar in de filialen van Bibliotheek Knokke-Heist en bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). Op deze flyer staat er ook een QR-code waarmee je de gedichten kan horen en de bijhorende kunstwerken kan zien in een artistieke video (www.beeldenindestad.be/ontdekken).    

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers