Home Zwinregio Zeezwemmer Matthieu Bonne krijgt (slechts) €250 van de provincie voor zijn goed...

Zeezwemmer Matthieu Bonne krijgt (slechts) €250 van de provincie voor zijn goed doel

Westtoer en de gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu hebben de 27-jarige West-Vlaming Matthieu Bonne gehuldigd na zijn opmerkelijke prestatie van afgelopen week, toen zwom hij in amper 23 uur de ganse kustlijn af. Hij is de eerste persoon ooit die dit realiseert. Met zijn prestatie heeft de West-Vlaming de Kust sterk in de kijker geplaatst.

Voor zijn indrukwekkend record werd Matthieu Bonne uitgebreid in de bloemetjes gezet. Hij ontving een mand met streeklekkers en een cheque ter waarde van € 250, waarvan de helft naar Make-A-Wish gaat, het goede doel waarvoor Matthieu via z’n zwemtocht geld inzamelt.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer: “Wij waren erg verheugd Matthieu hier te mogen ontvangen. Zijn prestatie is uniek en wij zijn bijzonder trots op hem als West-Vlaming en als kustbewoner. Het is prachtig om te zien hoe hij zichzelf zo tot het uiterste heeft gedreven om onze 67 kilometer lange kustlijn af te zwemmen. Een geweldige actie die onze Kust op een originele manier onder de aandacht brengt. Wij zijn erg dankbaar en enorm fier. Daarom willen wij graag ons steentje bijdragen en schenken wij € 250 aan Matthieu en het goede doel dat hij ondersteunt.”

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met wat motregen of lichte regen, daarna blijft het droog maar er verschijnen weinig of geen opklaringen. Nevel en plaatselijk...

Gemeentebestuur KH verwerkt economische relanceplan nu ook in meerjarenplan

Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële...

Recente reactie van onze lezers