vrijdag, april 19, 2024
HomeHaven / ZeebruggeZelzatetunnel op E34 Richting Knokke-Heist Gesloten Door Waterschade; Herstellingswerken Gepland Dit Weekend

Zelzatetunnel op E34 Richting Knokke-Heist Gesloten Door Waterschade; Herstellingswerken Gepland Dit Weekend

In Zelzate is de verkeerssituatie significant veranderd door de onverwachte afsluiting van de Zelzatetunnel op de E34 in de richting van Knokke-Heist. De beslissing tot afsluiting kwam na een verhoogde waterdruk op de voegen, veroorzaakt door recente zware regenval. Deze ontwikkeling heeft geleid tot aanzienlijke waterschade, waardoor de veiligheid van automobilisten in het geding kwam.

Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, benadrukt de urgentie van deze situatie. “Door het overvloedige regenweer is de waterdruk op de voegen verhoogd, wat heeft geleid tot extra schade aan het wegdek. Hierdoor was het noodzakelijk om de rechterrijstrook al vroeger dan gepland te sluiten voor het verkeer,” aldus Schoenmaekers.

Het geplande onderhoud en de herstellingswerken aan de tunnel, die dit weekend zouden plaatsvinden, zijn nu in een stroomversnelling gekomen. Vanaf morgenavond zal de volledige Zelzatetunnel richting de kust gesloten zijn, wat tot maandag zal duren. Dit betekent dat reizigers die richting Knokke willen, rekening moeten houden met aanzienlijke verkeersomleidingen en mogelijk vertraging.

Gelukkig is er goed nieuws voor verkeer in de richting van Antwerpen, aangezien deze route geen hinder zal ondervinden van de sluiting. Bestuurders worden echter aangeraden om de verkeersberichten nauwlettend te volgen en indien nodig hun reisplannen aan te passen.

Deze situatie benadrukt het belang van tijdige onderhouds- en herstelwerkzaamheden aan infrastructuur, vooral in het licht van extreme weersomstandigheden die steeds vaker voorkomen. De veiligheid van weggebruikers blijft de hoogste prioriteit voor het Agentschap Wegen en Verkeer.