zaterdag, februari 24, 2024
HomeKnokke-HeistZevende Immo Van de Walle PACO-zwemfeest: Een Waterspektakel van Formaat in Sportoase...

Zevende Immo Van de Walle PACO-zwemfeest: Een Waterspektakel van Formaat in Sportoase Duinenwater

Op zondag 19 november wordt het Sportoase Duinenwater zwembad het toneel van het zevende ‘Immo Van de Walle PACO-zwemfeest’. Dit geliefde evenement, dat na een pauze van bijna vier jaar terugkeert, is een hoogtepunt voor jonge zwemliefhebbers in de regio.

Met de deelname van maar liefst acht clubs, waaronder MEGA uit Maldegem, BZK uit Brugge, ZV Scheldestroom uit Oostburg, Nederland, en 3TK uit Knokke-Heist, belooft het een competitief en opwindend evenement te worden. Dit jaar verwelkomt de organisatie ook nieuwkomers zoals BZC uit Beernem, IZV uit Izegem, en ROSC uit Oostende.

Het zwemfeest, georganiseerd door de Zwem Academie, staat bekend om zijn unieke concept en sfeervolle ambiance. Voorzitter David De Wandel benadrukt de sterke aantrekkingskracht van het evenement, mede dankzij de geweldige locatie en het veelzijdige wedstrijdprogramma. Een recordaantal van 187 deelnemers tussen 6 en 17 jaar wordt dit jaar verwacht, een significante toename ten opzichte van de 130-150 zwemmers in voorgaande jaren.

Bezoekers kunnen zondagochtend de opwinding en het plezier van het evenement meemaken. Het zwemfeest begint om 9u30, met de warming-up om 9u, en eindigt rond de middag. Naast de zwemwedstrijden kunnen deelnemers en bezoekers genieten van muziek, een sfeervol ingericht zwembad, en verschillende verrassingen. Ook zijn er goed gevulde goodie bags voor alle deelnemers, dankzij de gulle bijdrage van sponsors.

Als erkenning voor haar uitstekende jeugdwerking, heeft de Zwem Academie vzw, een door de Sportraad erkende zwemvereniging, tien jaar op rij een kwaliteitslabel van de Vlaamse Zwemfederatie (zwemfed) ontvangen. Het evenement benadrukt hun toewijding aan het aanleren van technisch correct zwemmen aan jong en oud.

Het evenement belooft een dag vol sportieve opwinding en gemeenschapsgeest te worden, en nodigt iedereen uit om deel uit te maken van dit bijzondere zwemfeest.