17.6 C
Knokke-Heist

Zielsverwanten gezocht: Help honden aan een betekenisvolle rol en blinde mensen aan onafhankelijkheid

Knokke-Heist is sinds kort de thuis van een nieuwe en bijzondere organisatie: Dogs4blind. Deze organisatie richt zich op het opleiden van honden voor mensen met een visuele beperking. De opleiding van één hond duurt ongeveer 2 jaar en is een intensief traject, dat zorgvuldige selectie van puppy’s en pleeggezinnen en professionele trainingen vereist.

Een hond die als geleidehond fungeert, kan blinde mensen hun vrijheid teruggeven en hen helpen om vol vertrouwen door het leven te gaan. Maar het opleiden van een geleidehond is geen gemakkelijke taak. Dogs4blind, een nieuwe organisatie in Knokke-Heist, is op zoek naar pleeggezinnen die bereid zijn om het engagement aan te gaan en een hond op te leiden.

Als pleegouder krijg je een overvloed aan liefde, knuffels en pootjes terug van je op te leiden hond en ondersteuning van het team van Dogs4blind. Het opleiden van een hond is een intensieve, maar onvergetelijke ervaring. Door het jaar heen organiseert Dogs4blind evenementen om haar VZW, medewerkers en honden aan het publiek te presenteren.

Ben jij een echte dierenliefhebber, specifiek voor honden, en wil je graag bijdragen aan het verbeteren van het leven van een blinde persoon? Overweeg dan om pleegouder te worden bij Dogs4blind. Meld je aan via de website of vul het kandidatuurformulier in.

www.dogs4blind.be 

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen