zaterdag, april 13, 2024
HomeKnokke-HeistZomerplezier voor de jeugd in Knokke-Heist: Een veelzijdig aanbod voor alle leeftijden

Zomerplezier voor de jeugd in Knokke-Heist: Een veelzijdig aanbod voor alle leeftijden

De zomervakantie is een periode waarin jonge gezinnen vaak voor de uitdaging staan om leuke en betekenisvolle activiteiten voor hun kinderen te vinden. In Knokke-Heist wordt deze uitdaging aangepakt met een uitzonderlijk aanbod dat de jeugd van 2,5 tot 14 jaar en ouder negen weken lang kan bekoren. Het programma, zorgvuldig samengesteld door Jeugd Knokke-Heist, belooft een zomer vol avontuur en plezier op verschillende locaties in de gemeente.

Een zomer vol activiteiten

Speelplezier op Het Speelplein

Dagelijks is er speelplezier gegarandeerd op Het Speelplein in de deelgemeentes Knokke, Heist, en Westkapelle. De toegewijde monitoren organiseren allerlei activiteiten en spelletjes, afgestemd op het weer, zodat de kinderen elke dag iets nieuws en spannends kunnen beleven. Elke donderdag worden de activiteiten nog grootser met geplande uitstappen naar pretparken en dierentuinen, inclusief vervoer en begeleiding, tegen een vriendelijke prijs.

Verdieping met Vakantieplus

Voor kinderen die zich in de vakantie willen verdiepen in een specifiek thema, biedt Vakantieplus een uitgelezen kans. Of het nu gaat om sportieve activiteiten, creatieve knutselprojecten, of het ontdekken van het podium met musical en filmacademie, er is voor ieder wat wils. Deze thematische benadering zorgt ervoor dat elk kind een passie kan verkennen of een nieuwe hobby kan ontdekken.

Activiteiten voor oudere jeugd

Ook aan de oudere jeugd is gedacht. De Chalet, samen met locaties zoals De Marge en Jeugdclub ’t Verzet, bieden jongeren vanaf 12 jaar de ruimte om te chillen en deel te nemen aan leuke activiteiten en uitstappen. Deze worden aangeboden tegen betaalbare prijzen, waardoor het voor iedereen toegankelijk is om deel te nemen aan deze zomerse avonturen.

Praktische informatie

Het volledige aanbod is te ontdekken op de officiële website van Jeugd Knokke-Heist of door de online brochure te raadplegen. Inschrijvingen voor Het Speelplein en Vakantieplus openen online op 1 maart 2024 om 19.30 uur. Voor diegenen die de voorkeur geven aan een persoonlijke of telefonische inschrijving, staat het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord vanaf 2 maart klaar om te helpen.

Deze zomer in Knokke-Heist belooft een onvergetelijke tijd te worden voor de jeugd, met een breed scala aan activiteiten die niet alleen vermaak bieden, maar ook bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van de kinderen. Het is een prachtige gelegenheid voor jonge gezinnen om te genieten van een zorgeloze en plezierige zomervakantie.