18.4 C
Knokke-Heist

Zomerse Cultuurbeleving: Drie Dagen van Kunst, Muziek en Plezier in Scharpoord

De zomer komt eraan en Cultuurcentrum Scharpoord opent opnieuw zijn tuin voor een driedaagse viering van cultuur, muziek en gemeenschapszin. Van 30 juni tot en met 2 juli wordt de tuin omgetoverd tot een bruisende festivallocatie, waar inwoners van Knokke-Heist en bezoekers van ver daarbuiten kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten.

Het Cultuurfestival, dat dit jaar zijn tweede editie beleeft, belooft een boeiend programma vol gratis optredens, voorstellingen en workshops. Van muziek en film tot yoga en culinaire hoogstandjes, er is voor elk wat wils.

Het festival wordt op vrijdag 30 juni om 17 uur feestelijk geopend met muziek, de perfecte afterwork op vrijdagavond. De avond wordt afgesloten met een optreden van DJ Bossi, die met zijn opzwepende beats de tuin in vuur en vlam zal zetten.

Op zaterdag 1 juli kunnen bezoekers genieten van een reeks kortfilms in de speciaal daarvoor ingerichte filmcabanne. Daarnaast zijn er yogalessen van Flowlinds, waarbij deelnemers kunnen leren hoe ze hun ademhaling en bewegingen kunnen laten samenvloeien voor een diepere bewustwording van lichaam en geest.

De zaterdag wordt afgesloten met een optreden van ARNOuveau, een band die zich uitstrekt over het repertoire van Arno, en DJ Wout & PJ, die de beste hits uit de 80’s, 90’s & Nillies zullen draaien.

Op zondag 2 juli kunnen bezoekers opnieuw genieten van de kortfilms en de yogalessen. Daarnaast is er een optreden van Congazz, die een cross-over van rumba, son, bolero, mambo, cumbia, salsa, bachata brengt, en de avond wordt afgesloten met een optreden van DJ Bossi.

Naast het uitgebreide programma van optredens en activiteiten, kunnen bezoekers ook genieten van een breed scala aan culinaire opties. Sounds Delicious voorziet de tuin van vele foodtrucks, waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke gerechtjes. Of je nu zin hebt in een snelle hap, een goedgevulde maaltijd, een verse wafel of een heerlijke cappuccino, er is voor ieder wat wils.

Het Cultuurfestival is meer dan alleen een evenement, het is een viering van de gemeenschap. Het is een kans voor inwoners van de stad om samen te komen, te genieten van cultuur en muziek, en de zomer in stijl te vieren.

Maar het festival is slechts het begin. De tuin van Cultuurcentrum Scharpoord blijft de hele zomer open voor het publiek. Of je nu een goed boek wilt lezen in de schaduw van de bomen, wilt picknicken met het gras tussen je tenen, wilt sporten in de gezonde buitenlucht of af en toeeen goed optreden wilt meepikken, het kan allemaal. Dit is de tuin van ons allemaal.

Het Cultuurfestival belooft een onvergetelijke ervaring te worden, vol met hoogtepunten die je niet wilt missen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen