vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Zondagsbabbel met Servaas Van Belle 

Een uitmuntende fine art fotograaf die de voorkeur geeft aan een solitaire zoektocht naar speciale vormen, kleuren, objecten met een verhaal, een gevoel en uitdagend karakter gekenmerkt door zijn perfectionistische stijl en doortastendheid: dit is Servaas. 

Fotograaf Servaas Van Belle (°1978) groeide op in Knokke-Heist en studeerde Beeldende Kunst in Brugge, Gent en Athene. Na het afstuderen aan de Gentse Academie en een aansluitende lerarenopleiding vertrok Servaas ‘even’ naar Afrika maar bleef er uiteindelijk bijna zeven jaar wonen. In 2009 keerde hij terug naar België waar zijn fotografie stilaan een herkenbaar karakter kreeg.      

Servaas Van Belle fotografeert het liefst zaken die niet tegen hem praten. Hij noemt zichzelf geen ‘veelschieter’. Alsof hij bang is de sluiterknop onnodig te vermoeien.  

Zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in De Standaard en de Volkskrant en krijgt lovende kritieken.   

In het kader van Fotofestival Knokke 2022 brengt Servaas zijn eerste boek uit. Benedikte Van Eeghem praat met Servaas over zijn leven en zijn werk. Aansluitend kan u samen met de fotograaf de tentoonstelling bezoeken.   

Schuif aan en geniet van een boeiend verhaal van een fotograaf met passie! Zondag 10 april 2022 – 10 uur – Cultuurcentrum Scharpoord – 3,5 € (incl. drankje) – Reserveer je ticket via https://ap.lc/mlG2I of T 050 630 430. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen