vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist

Zonta Damme ondersteunt TEJO Knokke-Heist en Brugge

Op dinsdag 29 maart 2022 vulde Zonta Damme voor de 17de keer de filmzaal van het Cultuurcentrum Scharpoord met sympathisanten, clubleden en sponsors.

Op het programma stond “The Singing Club”: dé feel-good film van het jaar, over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Het is een op waarheid gebaseerd verhaal, dat wereldwijd vele andere vrouwen geïnspireerd heeft om samen te zingen.

De opbrengst van deze filmavond gaat naar vier projecten waarmee Zonta wil ingaan op maatschappelijke noden die acuut zijn, enerzijds door de impact van corona op het psychisch welzijn van jongeren en anderzijds door de oorlog in Oekraïne.

Zonta Damme ondersteunt daarom haar zusterclubs in Oekraïne financieel en draag bij tot opvangprojecten ter plaatse van vluchtelingen uit de oorlogszones. Daarnaast krijgt ook het Buddy-project Compagnon uit Brugge een duwtje in de rug. Compagnons maken nieuwkomers in de regio wegwijs en zorgen er zo voor dat de integratie vlotter verloopt.

Zonta Damme draagt ook TEJO Brugge en TEJO Knokke-Heist een warm hart toe. Het zijn huizen voor jongeren die het moeilijk hebben waar men anoniem, onmiddellijk, laagdrempelig en gratis professionele begeleiding krijgt.

Voorzitster Zonta Lieve Van Riel benadrukt “Hoe sneller jongeren in een kwetsbare psychische situatie de goede hulp en ondersteuning krijgen, hoe beter. We geloven dat deze jongeren later als sterkere, ‘empowerde’ volwassenen in het leven kunnen staan.”

Mimi Marivoet, voorzitster van TEJO Knokke-Heist dankt Zonta Damme voor hun financiële maar ook vriendschappelijke steun. “Het is belangrijk dat het TEJO-huis mee gedragen wordt door de gemeenschap. Dat er nood is aan het initiatief bewijst de vele jongeren die bij ons al een traject zijn gestart in deze eerste vier maanden van onze werking.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen