11.8 C
Knokke-Heist

Zorg in de Kijker: dr. Piet Waelkens – anesthesist/intensivist

Onlangs is dr. Piet Waelkens gestart als anesthesist en intensivist bij AZ Zeno. Hij zal fulltime actief zijn op de campus.

Hij studeerde in 2016 af aan de KU Leuven in de opleiding geneeskunde. Aansluitend specialiseerde hij zich tot anesthesist via het UZ Leuven met 2 jaar assistentschap te AZ Sint-Jan Brugge. Na het behalen van zijn erkenning tot anesthesist volgde Dr. Waelkens in 2021 nog een bijkomend residentschap in de intensieve zorgen te AZ Sint-Jan Brugge.

Dr. Waelkens heeft een bijzondere interesse in de loco-regionale en pediatrische anesthesie, waarvoor hij bijkomende opleidingen genoot. Hij zal, net als zijn collega’s, actief zijn op de campussen Knokke-Heist en Blankenberge.

Onlangs startte ook dr. Laurent Fossion als uroloog in AZ Zeno. Hij zal met zijn specialisatie in de oncologische urologie en minimaal invasieve chirurgie (laparoscopie en robotchirurgie) het team urologen van Dr. Kerckhaert en Dr. Malikzada versterken. Dr. Fossion houdt raadplegingen op de campus in Knokke, Blankenberge en Maldegem.

Hij studeerde geneeskunde aan de katholieke Universiteit van Leuven en specialiseerde zich tot uroloog: initieel twee jaren algemene heelkunde in Lier en Roeselare en aansluitend zijn urologie opleiding in het ZNA Middelheim ziekenhuis in Antwerpen, aan het universitair ziekenhuis CHUV in Lausanne, Zwitserland, en uiteindelijk in het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen, Nederland. Hij superspecialiseerde zich in de laparoscopie en oncologie. Aansluitend behaalde hij zijn FeBU-tittel (Europese erkenning als uroloog).

Vervolgens heeft Dr. Fossion gewerkt als uroloog in Nederland van 2006-2020: initieel in het Bernhoven ZH Oss, en vervolgens 12,5 jaar in het topklinisch ziekenhuis Maxima Medisch Centrum te Veldhoven & Eindhoven. Daar heeft hij, in multidisciplinaire samenwerking met de oncologen, radiotherapeuten, pathologen en radiologen uit de regio, een uro-oncologisch centrum opgericht en robotchirurgie opgestart.

De afgelopen 2 jaar heeft Dr. Fossion, als diensthoofd urologie in het UVC Brugmann in Brussel, de fusie en samenwerking gerealiseerd tussen de urologen. Hij heeft ook daar opnieuw de oncologie uitgebouwd, opleiding gegeven als stagemeester en de robotchirurgie multidisciplinair opgestart.

De voorbije 20 jaar heeft Dr. Fossion veel wetenschappelijk werk verricht aangaande kwaliteitsanalyses van urologische chirurgie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen