donderdag, oktober 22, 2020
Home Politiek Zoute Grand Prix 2020 volgens Groen een gemeentelijk januskop-beleid in Coronatijd

Zoute Grand Prix 2020 volgens Groen een gemeentelijk januskop-beleid in Coronatijd

Het kartel Groen en sp.a in de gemeenteraad van Knokke-Heist, stelt zich grote vragen bij het door het gemeentebestuur gevoerde beleid in verband met de Zoute Grand Prix van dit jaar.

Persbericht:


“Officieel ging die Rally niet door. Alle grote evenementen van dit jaar (carnaval, Kneistival, vuurwerkfestival, Parkies ….) werden door het gemeentebestuur geschrapt, schrijft gemeenteraadslid Luc Lierman.


Op de website van de Zoute Grand Prix kon je in dat verband ook lezen :
“Met pijn in het hart vinden wij het onze morele plicht de harde beslissing te nemen om de ZOUTE GRAND PRIX® uit te stellen naar volgend jaar, namelijk naar 7 tot 10 oktober 2021.” …. “Vandaag telt maar één ding: de gezondheid van alle burgers. We volgen de maatregelen van Knokke-Heist en de federale overheid nauw op en willen er alles aan doen om ons evenement veilig te laten verlopen.”


Dus vond er wel degelijk een evenement plaats….! Het aantal deelnemers aan de Zouterally werd beperkt tot 175 wagens. Hiervoor werd de Kalfstraat (is dit geen openbaar domein?) afgesloten voor de inwoners en werden ’s avonds de omliggende wijken getrakteerd op het lawaai van optrekkende motoren. Oldtimers geven immers een aparte kleur aan een rustige herfstavond…


“De zaterdag en de zondag vormt de Royal Zoute Golf Club het decor voor het Zoute Elegantieconcours”, zo kon je lezen. Het geheel gold als een” privé-evenement”.
Een knap staaltje van een gemeentelijk januskop-beleid. Twee maten en gewichten hanteren, naargelang je publiek. Alles verbieden, tenzij voor…De Romeinse god Janus werd gekend als de “god met de 2 gezichten” (cfr de naam januari).
Waarom moet – als coronacijfers naar rood en donkerrood evolueren, als van elke (!) burger een ernstige inspanning gevraagd wordt, – waarom geeft het gemeentebestuur dan toch de toestemming tot dit privé-evenement als de Zoute Grand Prix?

Op dat eigenste ogenblik proberen – in ons land en ook daarbuiten – heel veel hulpverleners, artsen en ziekenhuispersoneel er de moed in te houden. Vechtend voor hun patiënten… “Helden” blijven ze, in elk seizoen, dus niet alleen in het voorjaar. Vanaf wanneer gaan we ’s avonds in onze wijken om 20.00 weer voor hen applaudisseren? Ze verdienen het”, besluit Groen Knokke-Heist.

3 REACTIES

 1. Ben naar de zeedijk aan het Albertplein geweest. Geen tribune.Geen Old timers. Geen elegantiewedstrijd. Geen tentoonstelling van de grote merken .Geen werk voor honderden medewerkers .Een dode boel . Is het dat wat groen wil?Lippens heeft gezegd Inperken is niet afschaffen!

 2. Het grote voordeel van die volgens jou ” dode boel” is wel dat de mobiliteit van de helft van Knokke gedurende ongeveer een maand niet onderbroken was door die Zoute GP, denk ook niet dat alle handelaars in de kustlaan zo gelukkig zijn dat ze ongeveer drie weken met moeite te bereiken zijn , feitelijk dit jaar de ideale oplossing , één straat afgezet voor vier dagen en de rest van K-H niet onderbroken , wel volgende keer publiek toelaten en iedereen tevreden !!

 3. Ben het eens met onze ‘groene’ over het heftig lawaai van die oude wagens…
  Ben zelf een curieuzeneuze… ben even gaan piepen daar ik nog nu en dan de bijenkorven in de Kalfsstraat een bezoekje breng… wonderlijke beestjes/werkers, had het toen maar door dat er een ‘rally’ bezig was daar je tenten kon zien.
  Had toch gezien dat alles heel netjes volgens de geldende regels gebeurde, zelfs volgens mezelf wat overdreven…
  Heb totaal niets te maken met dat gebeuren, tegendeel zelfs, niet dat ik er tegen ben maar is zeker m’n ding niet.
  Dat de ‘kneissteOVERHEID’ die rally genegen is moet niet ontkend worden, maar de reactie te lezen van raadslid Lierman is toch wel fel overdreven, weet hij trouwens dat die “Januskop” gebruikt wordt voor ‘onoprechtheid’…zou dat woord dan ook nu gebruikt worden in de omgang van de partij ‘groen’…

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

De M921 Lobelia is terug thuis

Het schip is na twee maanden terug van een oefening in de Middellandse Zee. De Belgische marine nam er deel aan een...

Nachtwinkels moeten rekken met alcoholische dranken afsluiten

Vanaf dit weekend moeten alle winkels in Knokke-Heist en er buiten, die na 20 uur nog open zijn, de rekken met alcoholische...

Strikte handhaving in Knokke-Heist en Damme

Ondanks de strengere coronamaatregelen die sinds maandag 19 oktober 2020 van kracht zijn, stelt het gemeentebestuur vast dat nog niet alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers deze...

Geen Spruitjesfestival dit jaar

Na de extra maatregelen die werden genomen op federaal niveau, heeft ook het gemeentebestuur in overleg met de veiligheidscel extra beslissingen genomen...

Recente reactie van onze lezers