7.8 C
Knokke-Heist

Zwakke maand voor CSP Zeebrugge

Oktober was een zeer zwakke maand voor de Benelux containerterminals, met de Chinese containerbehandelaar COSCO Shipping Ports (CSP), weet Flows.

CSP Zeebrugge Terminal zag het transactievolume met 21, % dalen ten opzichte van september. CSP boekte de afgelopen maand een wereldwijde verkoopvolumestijging van ,9%. Terminals buiten China noteerden nog steeds een bescheiden groei (2,8%), maar in eigen land leed de Yantian International Container Terminal (-2 ,6%) aanzienlijke verkeersverliezen. 38,6% of meer. CSP Zeebrugge was de snelst groeiende terminal (2%) in de Benelux, maar deze lage groei geeft aan dat het geen goede maand was. Oktober behandelde slechts 83.500 TEU’s, in tegenstelling tot de recordmaanden augustus en september, waar respectievelijk 105.700 en 106.300 TEU’s werden gelost.

1 REACTIE

  1. Hopelijk blijft CSP in onze haven. Het is de enige containerterminal die er nog over is. Zonder COSCO zouden zo goed als geen containerschepen meer in onze haven aanmeren. Met de vorige twee terminals liep het aan dezelfde kade ook al slecht af. FCT (Flanders Containerterminals gerund door Fernand Huts) was een dikke flop, APMT nam na tien jaar procedureslag de terminal FCT over om hem daarna door te verkopen aan COSCO. Cosco heeft de intentie om te terminal tot 2055 open te houden en uit te breiden maar buiten twee nieuwe mobiele kranen van Gottwald aan de dwarskaai van dat inmiddels “beruchte” Albert II dok zien de meeste insiders de toekomst niet te rooskleurig in. November zal mogelijks nog slechtere resultaten naar voor brengen dan oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen