Home Knokke-Heist Zware boetes voor baasjes van loslopende honden

Zware boetes voor baasjes van loslopende honden

Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden en runderen en wandelaars die aangevallen worden. Loslopende honden veroorzaakten de laatste tijd tal van incidenten in de Vlaamse natuurgebieden. Ook in het Zwin jaagde onlangs een hond een Konikveulentje in de prikkeldraad zodat het overleed aan zijn verwondingen.  Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden los van de lijn lopen. Natuur en Bos van de Vlaamse overheid kondigt de komende weken verscherpte controleacties aan waarbij overtredingen onmiddellijk beboet zullen worden. 

Het Departement Omgeving legt voor het niet aanlijnen van een hond een minimum geldboete op van 80 euro dat kan stijgen naargelang het aantal loslopende honden, de aangerichte natuurschade en eventueel recidivegedrag. Ook bij agressief gedrag en weerbarstigheid t.o.v. de verbalisant kunnen de bedragen oplopen. De geldboetes voor fietsen waar dit niet toegelaten is, variëren tussen 100 en 150 euro, afhankelijk van waar in het domein gereden wordt. 

1 REACTIE

  1. Eindelijk.. een paar jaar geleden in de Sashul een pony dusdanig gekwetst na door een loslopende hond te zijn opgejaagd dat het dier is moeten afgemaakt worden.. en de laatste alinea rond wildfietsers, mtbers dus is ook interessant..

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers