18.3 C
Knokke-Heist

Zware brand verwoest snackbar in Westkapelle

Foto’s: Olivier D’hayer

Op zaterdagnamiddag ontstond er een brand in de snackbar Pizza Pitta Milano, gelegen aan het Pastoor De Neveplein in Westkapelle, een deelgemeente van Knokke-Heist. Het is nog onduidelijk wat er precies fout is gegaan, maar volgens een vriend van de uitbater, die op dat moment ook aanwezig was, ontstond het vuur aan de frietketel. Hoewel de mannen nog hebben geprobeerd om de vlammen zelf te blussen, moesten uiteindelijk de hulpdiensten worden ingeschakeld.

De brandweerzone1 van Knokke-Heist en Brugge kwamen massaal ter plaatse en konden voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde naar omliggende panden. Het pand links van de zwaar getroffen snackbar is wel tijdelijk onbewoonbaar verklaard vanwege de schade aan de gas- en elektriciteitsaansluiting. De uitbater van de snackbar en een vriend die op dat moment aanwezig waren, konden tijdig ontkomen. De uitbater werd ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis, maar er vielen verder geen gewonden.

Na de bluswerken werd de ravage pas helemaal duidelijk. Alles in de snackbar was zwartgeblakerd en er bleef nauwelijks iets over. Het is nog onduidelijk of het parket een deskundige zal aanstellen om de precieze oorzaak van de brand te onderzoeken. De eigenaar van het getroffen pand kwam ter plaatse en gaf aan dat de schade enorm is.

De brand zorgde voor urenlange hinder en het verkeer werd volledig omgeleid. De politie stelde tijdens de interventie een perimeter in om nieuwsgierigen op afstand te houden. De oorzaak van de brand blijft vooralsnog onduidelijk en verder onderzoek is nodig om meer duidelijkheid te scheppen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen