dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistZwin Natuur Park Wint FEBE Award voor Innovatieve Speeltunnel

Zwin Natuur Park Wint FEBE Award voor Innovatieve Speeltunnel

Het Zwin Natuur Park heeft op donderdag 30 november de eerste prijs in de categorie ‘Precast in Infrastructure’ ontvangen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de FEBE Elements Awards. Deze onderscheiding, georganiseerd door FEBE, de Federatie van de Betonindustrie, erkent opmerkelijke projecten die gebruikmaken van prefab betonelementen.

De awardwinnende creatie betreft een innovatieve speeltunnel, ontwikkeld door de Provincie West-Vlaanderen, die zich onderscheidt door zijn educatieve waarde. Deze tunnel biedt kinderen een unieke beleving waarbij ze kennismaken met holendieren zoals bergeenden en konijnen. De structuur, bestaande uit twee tunnels van elk 17 meter lang, is niet alleen een speelplaats maar ook een leerrijke omgeving.

Ondanks dat er nog afwerkingen gaande zijn, heeft de speeltunnel al veel lof ontvangen vanwege de betonnen constructie en heeft deze al vele enthousiaste bezoekers aangetrokken. De bouw van deze tunnel, gerealiseerd met prefab betonelementen, is snel en geluidsvrij verlopen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en minimale ecologische impact op het Zwin Natuur Park. Dit park, bekend om zijn educatieve activiteiten voor gezinnen, blijft jonge bezoekers boeien en informeren over de natuur en het landschap van het Zwin.

De toekenning van de FEBE Elements Award aan het Zwin Natuur Park onderstreept het belang van innovatie en duurzaamheid in de bouwsector, vooral bij de ontwikkeling van educatieve en recreatieve infrastructuren. Met deze prijs wordt erkend hoe prefab betonelementen kunnen bijdragen aan zowel ecologische als educatieve doeleinden, een stap voorwaarts in de harmonieuze integratie van constructie en natuurbehoud.