12.5 C
Knokke-Heist

48ste Canadese bevrijdingsmars 

Op zondag 6 november 2022 is er de 48ste Canadese Bevrijdingsmars met als belangrijkste afstand de 33 km lange tocht tussen Hoofdplaat en Knokke-Heist. Wie dit wat veel vindt, kan ook de “Canada”-sfeer opsnuiven op de kleinere omlopen van 8, 14 en 19 km.  

Korte bevrijdingsmars  

De deelnemers wandelen eerst via de Kalfduinen richting Oosthoek. Op het tweede deel van de omloop van 14 en 19 km stappen de deelnemers deels op de nieuwe dijk rond De Zwinvlakte. De 19 km gaat tot in het Retranchement (NL). Het laatste stuk van de tocht, richting Oosthoek en aankomst in Knokke wordt samen gewandeld met de deelnemers van de 33 km. De wandelroutes zijn volledig uitgepijld en er kan vrij gestart worden tussen 9.00 en 14.00 uur. Onderweg zijn rustposten voorzien.  

Lange bevrijdingsmars  

Start te Hoofdplaat tussen 8 en 10 uur. De wandeling start aan de Westerscheldedijk in Hoofdplaat. Via tal van dijken (o.a. Wilhelminadijk, Oranjedijk, Kaas en Broodse dijk…) gaat de tocht richting Oostburg. Het tweede deel van de mars gaat langs enkele typische dorpjes Zuidzande, Terhofstede en Retranchement met omwalling daterend uit de Spaanse bezetting. Via de Hickmanbrug, (genoemd naar gesneuvelde Canadese sergeant) trekt men de Belgische grens over richting Oosthoek en Knokke. Onderweg is er gratis ko­ffie voorzien voor alle deelnemers.  

Meer info en inschrijvingen: www.wnzb.be 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen