1.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Al twee nachten gasgeur in de omgeving van het Maes & Boereboomplein

De afgelopen twee nachten is de brandweer opgeroepen voor een sterke gas geur in de omgeving van het Maes & Boereboomplein in onze deelgemeente Heist. De vaststellingen gebeurden schuin tegenover de werken en de huizen waar de gastoevoer is afgesloten. Er zou door Fluvius geen lekken zijn gevonden.

Gasbellen ontstaan door kleine ondergrondse lekken die in de bodem dringen tot die verzadigd is. Een zware vrachtwagen die gaat rijden over die de verzadigde grond is dan voldoende om een sterke gasgeur waar te nemen. Maar daarom niet gevaarlijk. Uit voorzorg werd de omgeving even afgesloten voor het verkeer. Echt gevaar was er niet. Na een halfuur was de situatie genormaliseerd. Zowel Fluvius als de Brandweer blijven waakzaam. Al wijst volgens onze bron niets in de richting van de “beruchte” bouwput.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen