10.4 C
Knokke-Heist

Artist in residence Florian Heyerick drie programma’s in Damme

In augustus presenteert artist in residence Florian Heyerick drie programma’s rond de ongemeen boeiende overgang van de barok naar het vroege classicisme. De grote maatschappelijke, culturele en politieke verschuivingen van de tweede helft van de achttiende eeuw misten hun effect op de muzikale esthetiek niet. Aan de hand van twee avondconcerten en een concertlezing gidst Florian Heyerick ons op zijn bevlogen wijze door dit tijdsgewricht.

De triosonate was in de barokperiode dé vorm bij uitstek om het wonderlijke koloriet van de verschillende instrumenten met elkaar te laten dialogeren. Componisten als Bach en zijn zonen, Telemann en Graupner waren meesters in het produceren van elegant gevormde klankjuweeltjes waarbij barokke stoerheid stilaan plaats maakt voor tedere elegantie en gevoeligheid, maar ook voor grillige en heftige emoties in avontuurlijke vorm.

Werk van Carl Philipp Emanuel Bach, Wilhelm Friedemann Bach, Georg Philipp Telemann, Johann Christoph Friedrich Bach, Christoph Graupner en Johan Sebastian Bach

Met poëtische intermezzi door writer in residence Marieke De Maré

Uitvoerders:

Swantje Hofmann, Arwen Bouw (viola/viola d’amore)

Katrien Gaelens (traverso) Florian Heyerick (tangentenvleugel)

Beste vrienden

In augustus presenteert artist in residence Florian Heyerick drie programma’s rond de ongemeen boeiende overgang van de barok naar het vroege classicisme. De grote maatschappelijke, culturele en politieke verschuivingen van de tweede helft van de achttiende eeuw misten hun effect op de muzikale esthetiek niet. Aan de hand van twee avondconcerten en een concertlezing gidst Florian Heyerick ons op zijn bevlogen wijze door dit tijdsgewricht.

De events vinden plaats in onze thuisbasis Erfhuis Vredeborg te Oostkerke of in het stemmige kerkje van Hoeke. 

Om na te genieten bieden we jullie telkens graag een glaasje aan!       CON AMORE – BAROKKE TRIOSONATES
26 AUGUSTUS 2022 – 20 UUR – KERK HOEKE   De triosonate was in de barokperiode dé vorm bij uitstek om het wonderlijke koloriet van de verschillende instrumenten met elkaar te laten dialogeren. Componisten als Bach en zijn zonen, Telemann en Graupner waren meesters in het produceren van elegant gevormde klankjuweeltjes waarbij barokke stoerheid stilaan plaats maakt voor tedere elegantie en gevoeligheid, maar ook voor grillige en heftige emoties in avontuurlijke vorm. Werk van Carl Philipp Emanuel Bach, Wilhelm Friedemann Bach, Georg Philipp Telemann, Johann Christoph Friedrich Bach, Christoph Graupner en Johan Sebastian Bach   Met poëtische intermezzi door writer in residence Marieke De Maré   Uitvoerders: Swantje Hofmann, Arwen Bouw (viola/viola d’amore) Katrien Gaelens (traverso) Florian Heyerick (tangentenvleugel)   Tickets       FLORIAN HEYERICK – VAN BACH TOT MOZART
27 AUGUSTUS 2022 – 15 UUR – ERFHUIS VREDEBORG   In de loop van de 18de eeuw stellen we, onder impuls van de Verlichting, grote maatschappelijke, culturele en uiteindelijk ook politieke verschuivingen vast. Voor de muziek wordt deze tijd gekenmerkt door de intense, snelle maar ook veellagige wissel van de late barok naar het vroege classicisme. Deze evolutie voltrekt zich op vele vlakken: publiek, uitvoerders, componisten, stijlgevoel, instrumenten, enz. beïnvloeden elkaar sterk en wederzijds. Vanzelfsprekende zekerheden en waarden verdwijnen en er doemen nieuwe mogelijkheden en ideeën op. Dit zeer boeiende tijdsgewricht krijgt een eigen gezicht en klank op basis van toelichting en luistervoorbeelden.   Tickets      
CON AFFETTO – ZINGEND EN SPELEND OP WEG NAAR EEN NIEUWE TIJD
28 AUGUSTUS – 15 UUR – KERK HOEKE  

In de loop van de achttiende eeuw werd het duidelijk dat waarden, ideeën en vormen stilaan onder druk stonden van een nieuwe tijd met een nieuwe klank, een nieuwe stijl, en nieuwe middelen. Het is bijzonder boeiend om te verkennen hoe de belangrijkste componisten van hun tijd zich aanpassen, evoluerend binnen hun werk en op zoek naar een nieuw publiek om te behagen.  Werk van: Christoph Graupner, Wilhelm Friedemann Bach, Carl Philipp Emanuel Bach en Georg Philipp Telemann Uitvoerders: Jana Pieters en Anna Nuytten (zang), Wannes Cuvelier (fagot), Himawari Arai (chalumeau), Swantje Hofmann en Arwen Bouw (viool/viola/viola d’amore), Geert Van Gele (basblokfluit) en Florian Heyerick (klavecimbel)

  Tickets    

Bijkomend goed nieuws:
Onze ticketprijzen zijn werden aangepast tot € 20, met reducties voor jongeren. Bovendien is er vanaf nu de gelegenheid om via een maandticket van € 50 de drie events bij te wonen voor de die hard fans van een bepaalde artist in residence of specifiek instrument.

    Maandticket Florian Heyerick   Alle verdere info via www.deappelvink.be

We kijken er heel erg naar uit jullie te mogen verwelkomen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen