5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Astrid Mestdach nieuwe schepen in Knokke-Heist

Vanaf 1 januari 2022 wordt schepen Philippe Vlietinck opgevolgd door huidig gemeenteraadslid Astrid Mestdach (° 2 juli 1994). Astrid neemt ICT over van haar voorganger en krijgt van schepen Jan Morbee ook evenementen en openluchtanimatie in haar portefeuille. Ze erft van schepen Annie Vandenbussche de bevoegdheid Jeugd. Schepen Jan Morbee is voortaan ook verantwoordelijk voor Openbare Werken. Schepen Kris Demeyere krijgt er nog de materie mobiliteit bij.  

Astrid Mestdach studeerde na haar secundair onderwijs economische wetenschappen aan het Lycee de Berlaymont in Waterloo, bedrijfsmanagement met specialisatie marketing in de KU Leuven. Vervolgens volgde ze een opleiding International Business Management in Madrid. Ze werkte als restaurant manager bij Bavet en projectmanager Sales en management trainee bij Lidl. Haar interesses gaan uit naar lokale politiek, sport (triatlon, skiën, tennis en lopen) en culturele uitstapjes met familie of vrienden.  

“Vanaf 1 januari zal er voor mij op professioneel gebied veel veranderen. Sinds de verkiezingen van 2018 weet ik dat ik schepen Philippe Vlietinck zou opvolgen en nu staat dit eindelijk voor de deur. Ik heb er alvast ontzettend veel zin in en ben tevreden dat ik als eerste de jonge dynamisme kracht mag zijn in het schepencollege. Mijn collega’s Bert Debrandere, Nick Wenmaeker s en Antoine Geerinckx zullen me volgend jaar vervoegen. Natuurlijk is het ook jammer om vanaf 1 januari Schepen Vlietinck te laten gaan. Hij was een heel bekwaam schepen die zijn job met hart en ziel deed, telkens getint met een humoristische noot. Ik wil dan ook Philippe bedanken dat ik zijn plaats mag innemen. Zelf ben ik enorm betrokken met de jeugd van Knokke-Heist, ik ben zelf nog maar 27, dus beschouw ik me zeker nog tot deze categorie. De jeugd in Knokke-Heist groeit hier op in een paradijs, laten we er ook voor zorgen dat iedereen dit zo mag beleven en ervaren. Verder zullen ook openlucht animatie en evenementen onder mij vallen als bevoegdheid. Zoals iedereen wel weet wordt er in Knokke-Heist ontzettend veel georganiseerd voor jong en oud en voor iedereen wat wils. Er zit een sterk team achter en kijk er naar uit met iedereen samen te werken. En als laatste nog ICT, een bevoegdheid dat niet altijd even eenvoudig is en zeer overkoepelend is voor vele diensten. Eveneens zit er een heel bekwame en ervaren dienst achter, dus kijk ook uit naar deze samenwerking. Vanaf januari, neem ik vooral de tijd iedereen goed te leren kennen en voldoende kennis op te bouwen. De huidige schepenen en burgemeester zijn heel behulpzaam en staan klaar voor raad en daad. Ik kijk uit naar de samenwerking en naar een mooie toekomst voor onze prachtige gemeente” besluit Astrid Mestdach.  

Taakverdeling college van burgemeester en schepenen vanaf 1 januari 2022 

Burgemeester Piet De Groote  

Financiën – AGSO – Gemeente in uitbouw – Patrimonium – Communicatie – Brandweer – Politie – Noodplanning   

1ste schepen: Kris Demeyere  

Stedenbouw – Stadsontwikkeling – Landbouw & visserij  – Waterbeheersing – Innovatie & Klimaat – Mobiliteit  

2de schepen: Jan Morbee  

Burgerzaken – Sport – Senioren – Openbare werken   

3de schepen: Anthony Wittesaele  

Toerisme & Marketing – Strand & Dijk – Europese zaken – GOS-overleg  

4de schepen: Annie Vandenbussche  

Cultuur – Bibliotheek – Erfgoed – Onderwijs – Kunstonderwijs  

5de schepen: Anne Vervarcke-Pattyn  

Lokale Economie – Stadsonderhoud – Milieu – Preventie & Veiligheid  

6de schepen: Astrid Mestdach  

Jeugd – Evenementen – Openluchtanimatie- ICT    

7de schepen: Kathleen van der Hooft  

Welzijn – Personeel – Zorg – Wonen – Tewerkstelling – Ontwikkelingssamenwerking  

Ook dit moet je even lezen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over