7.8 C
Knokke-Heist

Bloemenhuis Daniel Ost transformeert Mercedes-Benz 300 SL Gullwing tot een tijdelijk kunstwerk

Een unieke samenwerking van Mercedes-Benz met Bloemenhuis Daniel Ost. Onder leiding van creatief directeur Nele Ost heeft het team van de meester-bloembinder uit Sint-Niklaas een klassieke 300 SL Gullwing getransformeerd tot een tijdelijk kunstwerk. De bijzondere creatie is te zien tijdens de 13de editie van de Zoute Grand Prix, dit weekend in Knokke-Heist. Hieronder ook de prachtige foto’s van Charlotte Lauwers!

Bloemenhuis Daniel Ost heeft de rode 300 SL Gullwing op een elegante wijze gedecoreerd, met als doel de klassieker en de bloemen tot een geheel te laten samenvloeien. Hierdoor ontstaat een sprookjesachtig concept dat een tot de verbeelding sprekende sfeer oproept. Tegen de achtergrond van de tijdloze 300 SL Gullwing vertellen de bloemen een eigen verhaal, waarbij de toeschouwer zijn eigen invalshoek kan bepalen.

Ook het beeldmerk van Mercedes-Benz, de driepuntige ster, is door het bloemenhuis in een groen jasje gestoken. Een op maat gemaakt kunstwerk van IJslands mos zorgt ervoor dat de ster als het ware oplicht. Een blijvend object in tegenstelling tot de vergankelijke schoonheid van bloemen.

Yann Callaert, CEO van Daniel Ost Group, is verheugd met het resultaat: “Het was een eer om samen te mogen werken met zo’n vooruitstrevend en innovatief merk als Mercedes-Benz. Maar net zoals hen hechten wij ook veel belang aan onze historiek en erfenis. Om dan zo’n iconische wagen uit 1955 te mogen aankleden was een fantastische uitdaging.

Peter Zijlstra, Marketing Manager van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg, voegt hieraan toe: “Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking met Bloemenhuis Ost. De onbegrensde passie en vaardigheid van het team om van iedere creatie iets exclusiefs te maken, sluit naadloos aan bij de high-end luxury-strategie van Mercedes-Benz. De Zoute Grand Prix is bovendien het ultieme decor voor de presentatie van dit kunstwerk. Bij de Zoute Grand Prix staan de thema’s auto, kunst en lifestyle centraal. Deze drie thema’s komen in het kunstwerk op een unieke wijze samen, met als stralende middelpunt de klassieke Mercedes.”

Bloemenhuis Daniel Ost

Mercedes-Benz werkt in dit project samen met Bloemenhuis Daniel Ost, onder leiding van creatief directeur Nele Ost. Opgericht in 1979 door meester-bloembinder Daniël Ost is het bloemenhuis uitgegroeid tot een toonaangevend en wereldwijd bekend bloemenhuis met winkels in België, Jordanië en Saoedi-Arabië. Het bedrijf is bovendien actief bij evenementen wereldwijd, in tuin- en landschapsarchitectuur en heeft een eigen bloemenacademie. De familie Ost is hofleverancier in België en ook in andere landen een frequente partner van Koninklijke families.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen