14.2 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Code oranje in heel de Zwinregio 

In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelden zich situaties van droogte die zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich kunnen meebrengen. Elk bijkomend risico op brand als gevolg van het maken van vuur of roken in natuur- en bosgebieden moet dan ook vermeden worden. Hierop heeft Natuur en Bos vanaf maandag 8 augustus 2022 een permanent verbod ingesteld op vuur maken en op roken in de bossen en een aantal natuurgebieden. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het risico op natuurbranden de kleurcode geel, oranje of rood krijgt.  

Code oranje in heel West-Vlaanderen 

Omdat het in heel West-Vlaanderen erg droog en brandgevaarlijk is in de natuur, geldt momenteel code oranje.  In onze bossen en natuurgebieden (zoals het Zwin, Koningsbos, Park 58, Directeur-generaal Willemspark, de Baai van Heist, Sashul, de Kleiputten…) is het daarom strikt verboden om vuur te maken en te roken. Ook buiten bossen en natuurgebieden kun je in Knokke-Heist beboet worden met een gemeentelijke administratieve sanctie van 350 euro als je sigarettenpeuken op het openbaar domein achterlaat.  

Het gemeentebestuur vraagt aan alle ouders om voldoende toezicht te houden op hun spelende kinderen. Jeugdkampen mogen in Knokke-Heist geen kampvuur organiseren. Enkel koken op vuur is toegestaan op een bivakplaats op voorwaarde dat er zich geen brandbare materialen in de omgeving bevinden, er geen brandversnellers worden gebruikt en het vuur nooit onbeheerd wordt gelaten. De leiding moet ook blusmiddelen voorzien en het vuur altijd volledig doven na de activiteit.   Ook wanneer er door de overheid geen kleurcode geel, oranje of rood is afgekondigd, is barbecueën of vuur maken op het openbaar domein van Knokke-Heist enkel toegelaten mits burgemeesterbesluit. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen