7.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

De 27ste kruising van Koen Vanmechelens Cosmopolitan Chicken Project

Belgisch kunstenaar Koen Vanmechelen komt eind deze maand naar Cultuurcentrum Scharpoord met een nooit geziene expo. Ondertussen is de opbouw gestart en wordt de site van het cultuurcentrum Scharpoord omgetoverd tot het artistieke universum van de kunstenaar. Zo verrees een paar dagen geleden in de Scharpoordtuin een tent die straks de tijdelijke thuisbasis zal zijn voor twee dromedarissen. Op zaterdag 29 oktober 2022 moet alles klaar zijn en gaat de expo open voor het grote publiek. Maar wie nu al graag wil proeven van één van Vanmechelens grootste kunstprojecten kan vanaf maandag 10 oktober 2022 terecht in MAAK | Open Huis voor Kunsten.

Kunstenaar Koen Vanmechelen werkt al jaren op de samenvloeiing van kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap. Hij is vooral bekend van zijn ongoing Cosmopolitan Chicken Project, dat in 1999 begon. Vandaag brengt hij de 27ste kruising, de Mechelse Haughænsni naar MAAK | Open Huis voor Kunsten. De dieren krijgen hun onderdak in de inkomhal van de academie, gedurende 19 dagen vanaf maandag 10 oktober tot en met de start van de expo op zaterdag 29 oktober 2022. De leerlingen zullen zich erdoor laten inspireren en op hun beurt tekeningen, gedichten en muzikale composities maken en presenteren.

De kunstenaar bracht zijn kippen al naar tal van musea wereldwijd waar ze aanleiding geven tot debat over identiteit, diversiteit en de balans tussen cultuur en natuur. Het is dus bijzonder dat MAAK deze dieren mag verwelkomen. De installatie zal ongetwijfeld aanleiding geven tot vele interacties, interpretaties en ontmoetingen.
De tentoonstelling is niet alleen zichtbaar voor de leerlingen van MAAK maar ook voor alle geïnteresseerde bezoekers.
MAAK | Open Huis voor Kunsten, Van Steenestraat 9, 8300 Knokke-Heist maak.knokke-heist.be
ma-vr: 9.30 – 19.30 uur, za 9.30 – 16 uur (gratis toegang)
Foto: © Koen Vanmechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen