4.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Derde deur van de Pierre Vandammesluis kan worden aangepakt

Er werd door Vlaams Minister Zuhal Demir (N-VA) net voor het weekend toestemming verleend voor de renovatie van de derde deur van de Pierre Vandammesluis in Zeebrugge. Met deze aanvullende werkzaamheden komt er een einde aan de grote renovatiewerken aan de zeesluis.

De Pierre Vandammesluis is de grootste sluis in het havengebied van Zeebrugge ( afmetingen: 500 m lang, 57 m breed, een diepte tot 18,5 m en een watervolume van maximaal 527.000 m³). De sluis is aan beide kanten uitgerust met twee sluisdeuren en een dubbele ophaalbrug.

Renovatie

Momenteel worden stelselmatig de deurkamers en sluisdeuren gerenoveerd.
De renovatie van de Vandammesluis is cruciaal en noodzakelijk om de toekomstige bereikbaarheid van de achterhaven in Zeebrugge te garanderen. Ze is het bindstuk tussen de voor- en de achterhaven.
Door technische problemen bij de bouw van de sluis in de jaren ‘80, werd de sluis volgens een bijzondere uitvoeringsmethode gerealiseerd. Als gevolg hiervan zijn onderhoudswerken aan deze sluis dan ook bijzonder delicaat. Er werd gekozen om de deurkamers beurtelings droog te zetten om een volledige renovatie te kunnen uitvoeren.

Bij de renovatie van deur 1 en 4 worden ook extra vlinderkleppen in de deur gemonteerd zodat het vullen en ledigen van de sluis zal geoptimaliseerd worden. Om deze reden zullen deze deuren uit de deurkamer gelicht worden en op de oever geplaatst worden.

Deur drie zal door de firma Hye uit Zwijndrecht worden aangepakt en krijgen hiervoor 23 maanden de tijd.

HYE is een ambitieus bedrijf met een sterke visie in waterbouwkunde, staalbouw en bodemsaneringen in België en Nederland. Met een verregaande historiek sinds 1929 heeft HYE de ervaring en expertise om grootschalige projecten uit te voeren voor overheidsopdrachten en privébedrijven.

“Onze motor is ons gedreven team met 160 gekwalificeerde medewerkers die kunnen rekenen op een gespecialiseerd machinepark en een eigen staalatelier gelegen aan de Schelde in Antwerpen”, klinkt het bij Hye. Zo garanderen ze naar eigen zeggen een efficiënte uitvoering van hun opdracht of een totaalaanpak van alle waterbouwkundige projecten.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen