10.4 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Een najaar vol hits

VTM, VTM 2 en VTM GO staan klaar voor een najaar vol hits. VTM haalt daarvoor de grootste kanonnen boven. De zender pakt uit met de populairste succesprogramma’s en verrassende nieuwe titels die garant staan voor puur gezinsentertainment, elke avond van de week. VTM 2 wordt twee en viert die verjaardag met buitengewone reality en sport. VTM GO is niet alleen met stip de grootste lokale streamingdienst, maar investeert met VTM GO SHORTIES verder in kortere formats voor de jonge streamer, waarin nieuw talent en online creators een platform krijgen. 

Twee jaar na de lancering beleefde de family of channels zijn beste voorjaar ooit. De VTM-zenders boekten samen een marktaandeel van 39,8% (+3,1%). VTM zette een stijging van 3,1% neer en kijkt met 27,1% marktaandeel terug op het beste voorjaar in twintig jaar tijd. Absolute kijkcijfertoppers waren o.a. The Masked Singer, The Voice Kids en De Verraders. 

VTM bracht nooit eerder zoveel absolute publiekslievelingen samen in één tv-seizoen. Van bewezen successen zoals Blind Getrouwd, Erfgenaam Gezocht en The Voice van Vlaanderen tot puur gezinsentertainment zoals LEGO MASTERSI Can See Your Voice en Code van Coppens. En natuurlijk is er ook de veelbesproken XL-comeback van SOS Piet. VTM trekt daarnaast een blik vol gloednieuwe programma’s open. 

Jens Dendoncker is de host van Wie Zoekt Die Wint. In de oproepaflevering zoekt hij gezinnen die bereid zijn om hun hele huis overhoop te halen op zoek naar 100.000 euro die erin verstopt zit. Wonen op 24m²? Nora Gharib daagt in Tiny House Battle twee teams uit om een tiny house te ontwerpen en bouwen naar smaak van een koper. ‘Lappen’, ‘draaien’ en ‘gieten’ zijn straks booming business dankzij De Schaal van Pascale, waarin acht kandidaten alles uit de kast halen om de beste pottenbakker van Vlaanderen te worden. Jong geweld Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop openen in Het Jachtseizoen de avontuurlijke jacht op voortvluchtige bekende Vlamingen en brengen daarmee deze YouTube-hit naar het Vlaamse televisiescherm. Bruno Vanden Broecke maakt zijn debuut als host van Out Of Office, een ‘baan-brekend’ experiment met Vlamingen met een burnout en personen met een beperking. Tv-icoon Paul Jambers gaat ten slotte Back To The 90’s en blikt met de getuigen van toen terug op de meest spraakmakende reportages. 

Maarten Janssen, channel manager VTM: “VTM gaat voor een najaar bomvol hits. Dat was al het geval in de eerste helft van het jaar, met het beste VTM-voorjaar in meer dan twintig jaar tijd. Voor het najaar beloven we nog meer hits, elke avond, de hele avond lang. Met elke dag van de week andere straffe, entertainende programma’s om samen met het gezin, familie of vrienden te bekijken. Nog nooit brachten we zo veel publiekslievelingen samen in één tv-seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen