5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Een op de drie te snel tijdens verkeersacties

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vorige week de snelheid van 1.340 wagens tijdens enkele verkeersacties. In totaal reden 438 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde een snelheid van 129 kilometer per uur op een locatie waar slechts 70 is toegelaten. Het politieteam trok zijn rijbewijs meteen in. De bestuurder moet zich voor zijn roekeloos rijgedrag verantwoorden voor de politierechter. De politie zette in totaal 23 hardrijders aan de kant. Hiervan betaalden 15 bestuurders meteen hun snelheidsboete. Alle automobilisten legden een negatieve ademtest af.

De politie zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over